Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis dar praėjusią savaitę paragino "naujosios politikos" nares parodyti savo rinkimų ir numatomų vyriausybių komandas.

Tačiau patys konservatoriai tik vakar atskleidė preliminarų daugiamandačių rinkimų apygardų dešimtuką, o apie galimą naujos vyriausybės komandos formavimą konkrečiau kol kas nekalba.

Preliminarius vienmandačių rinkimų apygardų sąrašus paskelbė centristai. Patvirtintus sąrašus paskelbė LDDP ir socialdemokratai.

LDDP lyderis Česlovas Juršėnas patvirtino, kad Prezidentas Algirdas Brazauskas yra minimas kaip vienas kandidatų į premjero postą. Tačiau pats A.Brazauskas, pasak LDDP lyderio, "laikosi didvyriškai" ir jokio atsakymo kalbinamas neduoda.

Socialdemokratų lyderis Vytenis Andriukaitis sakė, kad galvojant apie galimybę po rinkimų formuoti Vyriausybę, jau yra numatyti keli kandidatai į premjero ir kelių ministrų postus. "Koalicijoje yra daug kompetentingų asmenybių", - sakė jis.

Paklaustas apie A.Brazausko kandidatūrą, V.Andriukaitis teigė, kad ši asmenybė į premjero postą būtų viena tinkamiausių.