Taip pat aiškėja, kad jaunalietuvis Stanislovas Buškevičius turėtų išsaugoti vicemero kėdę, o antradienį paaiškėjo ir visi realiausi kandidatai užimti aukščiausius Kauno savivaldybės postus.

Žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, esą naujai besiburiančios koalicijos partneriai nenori mero kėdėje matyti A. Kupčinsko, kuris Kaunui vadovavo visą praėjusią kadenciją.

„Frakcijos posėdyje buvo vienbalsiai pritarta mano kandidatūrai“, - DELFI nesutarimus frakcijos viduje paneigė pats A. Kupčinskas.

Praėjusį ketvirtadienį iš mero pareigų buvo atstatydintas Liberalų sąjūdžio atstovas Rimantas Mikaitis. Tuo pačiu vicemero pareigų neteks ir R. Mikaičio bendražygis iš „Vieningo Kauno“ Povilas Mačiulis.

Tuo tarpu kiti du buvę vicemerai – socialdemokratas Kęstutis Kriščiūnas ir S. Buškevičius greičiausiai liks savo pareigose.

Dėl K. Kriščiūno daug abejonių nekilo, tačiau po valdžios perversmo į koaliciją susibūrę konservatoriai (12), socialdemokratai (6), liberalcentristai (3) ir partijos „Tvarka ir teisingumas“ nariai (3) pareiškė, kad koalicija nebus plečiama, o kitos tarybos frakcijos galėtų tenkintis nebent koalicijos rėmėjų vaidmenimis.

Tačiau artėjant ketvirtadieniui, kuomet bus renkamas naujas meras, į koalicijos sudėtį greičiausiai pateks ir „Jaunoji Lietuva“ (4), o jos lyderis S. Buškevičius liktų vicemero poste. Tokiu atveju valdančiąją koaliciją sudarytų 25 tarybos nariai. Iš viso Kauno tarybą sudaro 41 tarybos narys.

„Tvarka ir teisingumas“ į vicemero postą greičiausiai deleguos Vytautą Vasilenko. Tokiu būdu, vicemero poziciją turėtų visi, išskyrus liberalcentristus, naujos koalicijos partneriai.

Liberalcentristai po perversmo iškart patvirtino, kad į jokius postus nepretenduos.

Taip pat aiškėja ir Kauno savivaldybės administracijos vadovų kandidatūros. Į administracijos direktoriaus kėdę bus siūlomas socialdemokratas Antanas Nesteckis, kuris pakeistų tos pačios partijos deleguotą Antaną Navakauską.

Naujajam direktoriui greičiausiai talkins ir pavaduotojų vietas užims konservatoriai Dainius Ratkelis ir Remigijus Skilandis.

„Tvarka ir teisingumas“ į administracijos direktoriaus postą turėtų siūlyti Vygaudą Molį.

Trečiadienį naujieji partneriai turėtų pasirašyti koalicijos sutartį.