„Prezidentės pareiškimą vertinu kaip visiškai racionalų ir mes, Tėvynės sąjunga, tai jau kartojame nuo pirmo turo, kad iš tiesų atsakingos politinės partijos neturėtų sudaryti koalicijų su tokiomis partijomis, kurios naudoja rinkimuose labai purvinus metodus, tokius kaip balsų pirkimai ir balsų pirkimai kalėjimuose“, - kalbėjo A. Kubilius.

Premjeras pabrėžė, kad D. Grybauskaitė pareiškimu pademonstravo savo atsakingą požiūrį į politiką. „Tenka apgailestauti, kad tie patys socialdemokratai po pirmo rinkimų turo nepadarė panašių išvadų“, - akcentavo konservatorius.

Žurnalistams pasiteiravus, ar Tėvynės sąjunga būsimoje koalicijoje gali užimti Darbo partijos vietą, A. Kubilius pajuokavo: „Tikrai mes vietoj Darbo partijos niekur nenorime būti“.

„Manau, kad nėra čia dabar ką daug svarstyti, nes po rinkimų Konstitucija ir galiojantys įstatymai labai aiškiai aprašo visas procedūras, kaip yra formuojama valdančioji koalicija, kokį vaidmenį atlieka prezidentė, - tęsė A. Kubilius. - Noriu priminti, kad pagal Konstituciją prezidentė turi teisę, pareigą ir atsakomybę pasiūlyti kam nors formuoti Vyriausybę ir iš šios dienos pareiškimų galima spręsti, kad bus pasiūlyta A. Butkevičiui formuoti valdančiąją koaliciją ir Vyriausybę“.

Pasiteiravus, ar A. Kubilius svarstytų galimybę dėl „vaivorykštės koalicijos“, premjeras komentuoti nenorėjo: „Jeigu bus pasiūlyta A. Butkevičiui (formuoti valdančiąją koaliciją ir Vyriausybę - DELFI), jei A. Butkevičius galvos, kad reikia su kuo nors kalbėtis, tai tada ir bus ką svarstyti ir ką atsakyti“.