A. Kubilius mano, kad epizodas, kai A. Salamakinas pažeidė Valstybės politikų elgesio kodeksą, nes suklaidino komisiją, aiškindamasis dėl savo viešų kalbų apie "tvarkiečio" Remigijaus Ačo elgesį, neturėtų būti rimta priežastis atsistatydinimui.

"Be abejo, A. Salamakinas turi patirties, ir aš ją vertinu, nors tikrai turėčiau pastabų ir pačiai komisijai, kur kartais nuo procedūrų pereinant prie sunkiau apibrėžiamų etikos dalykų vertinimų, nežinau, ar yra išlaikomas pats aukščiausias tų vertinimų standartas. Bet tai tikrai nesumažina mano pagarbos A. Salamakinui, kurį pažįstu daugiau negu 15 metų ir tikrai raginčiau žymiai ramiau ir atsakingiau žiūrėti į tą postą. Tą naštą gal ir nelengva nešti ant savo pečių, bet nemanau, kad reikėtų nuo tokio darbo šalintis", - interviu Žinių radijui sakė A. Kubilius.

Pasiteiravus, ar EPK vadovas vertas posto, premjeras leido suprasti ir paragino A. Salamakiną likti pareigose.

"Visada galima galvoti, kad kažkas gali būti geresnis. Nėra pas mus tobulybių, bet tikrai nemanau, kad A. Salamakinas, nebe pirmą kartą eidamas tokias pareigas, būtų nusipelnęs kokio nors neigiamo vertinimo" , - kalbėjo jis.

ELTA primena, kad praėjusį penktadienį Seimo EPK pirmininkas A. Salamakinas pareiškė, kad traukiasi iš pareigų. Etikos sargų vadas teigė, kad tokį jo apsisprendimą lėmė nuolat patiriamas politinis spaudimas. A. Salamakinas teigė jį jautęs ir iš komisijos narių.

Seimo pirmininkė Irena Degutienė, trečiadienį gavo A. Salamakino atsistatydinimo iš Seimo EPK pirmininko pareigų pareiškimą ir nežada kol kas teikti jo Seimui.