''Premjeras užjaučia šeimą ir artimuosius, didelė ir netikėta netektis", - BNS Vyriausybės vadovo užuojautos žodžius perdavė patarėjas Virginijus Valentinavičius.

Pasak jo, pirmadienį Energetikos ministerija spręs, ką skirti laikinuoju Visagino VAE vadovu.

Pirminiais duomenimis, nelaimė įvyko Š.Vasiliauskui su draugu plaukiojant jachta. Penktadienio vakarą 21 val. 38 min. Karinių jūrų pajėgų jūrų gelbėjimo koordinavimo centras (JGKC) iš Bendrojo pagalbos centro gavo pranešimą, kad iš jachtos "Svajūnas", esančios apie 1,5 jūrmylės nuo Nidos uosto, iškrito žmogus.

Apie įvykį nedelsiant buvo pranešta Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės budėtojui, kuris išsiuntė du laivus į paieškos rajoną. Taip pat žmogaus ir jachtos paieškai į orą buvo pakeltas Karinių oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnis.

JGKC budėtojui susisiekus su jachtos kapitonu, jis patvirtino, kad iš jachtos iškrito 50 metų amžiaus vyras, jis su savimi neturėjo gelbėjimosi liemenės. Kapitonas taip pat pranešė, kad nuleido bures ir dreifuoja, nes negali naudotis jachtos varikliu dėl gedimo.

22 val. 55 min. Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės budėtojas pranešė, kad ieškoma jachta aptikta užplaukusi ant seklumos netoli Bulvikio rago (apie 2 jūrmylės į šiaurę nuo Nidos uosto), taip pat kad netoli jachtos buvo surastas iškritusiojo asmens kūnas.

Š.Vasiliauskas VAE vadovu tapo 2009-ųjų rugpjūtį. Šiose pareigose jis pakeitė buvusį bendrovės direktorių Marių Grinevičių.

Nuo 2009 metų balandžio Š.Vasiliauskas dirbo strateginių projektų direktoriumi nacionalinėje elektros energetikos bendrovėje "Leo LT", iki tol jis 11 metų dirbo "Motorola" atstovu Baltijos šalyse.

Š.Vasiliauskas yra buvęs Krašto apsaugos viceministru, atsakingu už tarptautinių santykių, įskaitant santykių su NATO, plėtrą, vėliau dirbo telekomunikacijų bendrovėse "Vilta, "Bitė".

DELFI žiniomis, Š.Vasiliauskas buvo aistringas buriuotojas ir šeštadienį turėjo dalyvauti buriuotojų regatoje.