„Mes tai svarstome. Nuosavybės restitucija yra vienas iš pamatinių principų ir visa, kas priklausė savininkams, institucijoms ar Bažnyčiai, turi būti grąžinta. Galime pastebėti, kad po 2000-ųjų metų buvo padaryti keli klaidingi sprendimai, kai buvo leidžiama privatizuoti bažnyčioms priklausiusią žemę, kuri buvo rezervuota grąžinimui. Dabar iš tikrųjų žemės, kurią būtų galima grąžinti natūra, kiekis yra žymiai mažesnis, bet šioje vietoje teisingumas ir restitucijos principas reikalauja tokius pat principus įgyvendinti“, - žurnalistams ketvirtadienį sakė A. Kubilius.

Paklaustas, ar nesant galimybės grąžinti žemės natūra, būtų svarstoma išmokėti kompensaciją, premjeras aiškiai neatsakė – esą tai dar neapsvarstyta.

DELFI primena, kad apie sovietų nusavintos žemės grąžinimą, kurios bendra vertė gali siekti apie 250 mln. Lt, viešai prabilo Kauno arkivykupas, metropolitas Sigitas Tamkevičius.

„Kol jis (klausimas – DELFI) neišspręstas, mes esame tokioje vargingoje būklėje. Pasaulyje niekur iš rinkliavų neremontuoja bažnyčių. Iš rinkliavų galima vienam kitam patarnautojui algą išmokėti, susimokėti komunalinius mokesčius“, - yra teigęs Bažnyčios hierarchas.