Antradienį Lietuvos radijui A. Kubilius kandidatą į vidaus reikalų ministrus A. Melianą apibūdino kaip patyrusį politiką ir sakė tikįs, kad artimiausiu metu prezidentė apsispręs dėl jo kandidatūros. A. Kubilius A. Melianui siūlo darbą pradėti nuo pirmadienio.

"Kandidatų ne vienas buvo. Ir koalicijos, ir koalicijos partnerių įvairių svarstymų buvo. Bet po visų svarstymų, ir pakankamai racionalų, matydamas išties, kokie darbai laukia dar iki Seimo rinkimų ir kokių bendrų pastangų reikia, kad patys svarbiausi - energetikos - projektai būtų tinkamai įgyvendinami, kur dabar kaip tik ateina lemiamas metas, aš apsisprendžiau siūlyti kaip tik A.Meliano kandidatūrą, kurią pasiūlė koalicijos partneriai liberalcentristai", - klausiamas, kodėl pasirinko A. Melianą, sakė A. Kubilius.

Ministras pirmininkas teigė visą praeitą savaitę bendravęs su valdančiųjų bei opozicinių partijų vadovais ir aptaręs šiuos projektus. Šiuo klausimu esą linkstama, kad energetikos projektai būtų pripažinti nacionalinės svarbos projektais.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, antradienį susitikusi su Premjero A. Kubiliaus teikiamu kandidatu į vidaus reikalų ministrus A. Melianu, aptarė vidaus reikalų sistemos problemas ir svarbiausius darbus.

Sprendimą dėl A. Meliano skyrimo vidaus reikalų ministru prezidentė priims po to, kai bus baigtas kandidato patikrinimas pagal Korupcijos prevencijos įstatymą.