Pasak jo, Seimo nariui už leistino greičio viršijimą skirta griežtesnė nei sankcijos vidurkyje numatyta atsakomybė. Teismas atsižvelgė į tai, kad už greičio viršijimą parlamentaras baudžiamas pakartotinai ir turi vieną galiojančią nuobaudą.

A.Kašėta prisipažino padaręs pažeidimą ir gailėjosi dėl jo.

Pasak teismo pranešimo, skirdamas nuobaudą teismas pabrėžė, kad A.Kašėta leistiną greitį viršijo beveik du kartus, t.y. net 80,2 kilometro per valandą. Be to, pažeidimas padarytas dienos metu, kai kelyje yra intensyvus kitų transporto priemonių ir galimai pėsčiųjų judėjimas, todėl tokie politiko veiksmai pripažinti labai pavojingais visuomenės saugomiems gėriams (turtui, žmogaus sveikatai ir gyvybei), pačiam vairuotojui ir kitiems asmenims.

Pareigūnai nustatė, kad birželio 11 dieną automobilį ''Škoda Octavia" vairavęs A.Kašėta keliu Vilnius-Varėna keliu važiavo 170 kilometrų per valandą greičiu.

Už greičio viršijimą parlamentarui grėsė nuo 1000 iki 1500 litų bauda su teisės vairuoti atėmimu nuo vieno iki trijų mėnesių arba septynių parų administracinis areštas su teisės vairuoti atėmimu šešiems mėnesiams.

Šis teismo nutarimas per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Šių metų birželio 28 dieną Seimas panaikino smarkiai greitį viršijusio liberalo teisinę neliečiamybę, prieš tai jis atsistatydino iš Seimo vicepirmininko pareigų.