Pasak A. J. Bačkio, šventosios nakties žiburiai skelbia mums džiugią žinią: Jis prisikėlė, Jo čia nėra. „Viešpaties nėra kape, kuriame Jį palaidojo. Viešpaties nėra mirtyje, kurią Jis nugalėjo. Viešpaties nėra atsiskyrime, kurį taip skaudžiai išgyveno pas kapą atėjusios moterys. Jis prisikėlė! Jis gyvas! Tai yra tiesa, kuri iš esmės keičia žmogaus gyvenimą: Jėzus Kristus yra Dievas, kuris atėjo gelbėti žmogaus nuo amžinosios mirties“, - į tikinčiuosius kreipėsi kardinolas.

Kardinolo teigimu, jau du tūkstantmečius bažnyčių varpai skelbia Velykų žinią, kad Jėzus gyvas ir daugiau nebemiršta. Ši žmonijai svarbi tiesa pažįstama tikėjimu ir per tikėjimą.

Kardinolas tikintiesiems citavo popiežiaus Benedikto XVI žodžius: „Tikėjimas nesuprastinamas iki asmeninio pojūčio, kurį būtų galima paslėpti, kai tampa nepatogus, bet yra nuoseklus ir liudijąs, taip pat ir viešumoje, kai tai naudinga žmogui, teisingumui, tiesai“.

A. J. Bačkis sako, kad šiandien tiesą bandoma paversti patogumų, asmeninių reikalų ir siekių tarnaite. Pasak jo, dažnai ginama „tiesa“, kuri yra naudinga ir patogi. Tokie tiesos ieškotojai mindžioja teisę ir teisingumą bei vadovaujasi gatvės principu: kas garsiau šaukia, tas ir teisus.

„Tikroji tiesa nėra santykių aiškinimasis jėga, nėra viešas deklaravimas: „aš už teisingumą“. Meile ir auka grįstas ieškojimas tikrosios tiesos pranoksta asmeninius interesus ir veda bendrojo gėrio link. Tiesa negali būti primesta prievarta, bet įsitvirtina savęs pačios jėga ir tik drauge su meile. Tiesa be meilės yra žiauri, o meilė be tiesos – nevaisinga“, - tikintiesiems sakė Jo Eminencija.

A. J. Bačkio tvirtinimu, šių dienų visuomenę drasko nesantaika ir priešiškumas, kurie dažniausiai yra sukelti gandų ir pakurstyti asmeninių interesų. Dažnas jaučiasi bejėgis kovoti už tiesą, nes jos nežino.

„Kristaus Prisikėlimo žinia mums rodo kitą perspektyvą: tikroji tiesa, anksčiau ar vėliau, bus atskleista ir taps Amžinojo Teisėjo įrankiu. Amžinybės perspektyvoje tiesa įgauna kitą reikšmę, ji yra aukščiau visų interesų ir nepavaldi piktiems sumanymams“, - sakė A. J. Bačkis.

Vilniaus arkivyskupas metropolitas prisikėlusio Kristaus šviesoje ragino pažvelgti į savo sąžines ir atpažinti tuos ydų šešėlius, kuriuos nušviečia Velykų žinia. „Pasak Šv. Tėvo Benedikto XVI, kai žmogus leidžiasi būti apšviestas tiesos spindesio, tampa viduje narsiu taikos kūrėju. Būtent taikos mūsų širdims, šeimoms, mūsų visuomenei šiandien labiausiai reikia melsti iš Dievo. Kad liautųsi kovoję broliai, šeimos, visuomenės sluoksniai, kad visi atsigręžtume į ramybės ir taikos Dievą, kuris yra tarp mūsų, kuris atėjo gydyti nuodėmės sužeistų širdžių, guosti nelamingųjų, padėti dvasios ir kūno varguoliams“, - mokė Jo Eminencija.

„Mes, krikščionys, turime šaukte šaukti: atsiverskite ir tikėkite Kristų! Ne tik šaukti, bet ir savuoju gyvenimu liudyti šią tiesą. Jis atėjo dėl kiekvieno žmogaus, jam brangi kiekviena siela, jam nėra beviltiškų, nes Dievo meilė nerimsta ieškodama paklydusių savo vaikų: eikite ir pasakykite!”, - ragino kardinolas.