Tačiau kol kas nuo drastiškų veiksmų partijoje susilaikyta. „Pokalbio metu aš neišgirdau jokių užuominų iš Seimo pirmininkės, kad ji ruoštųsi kažkur išeiti iš Darbo partijos“, - penktadienį žurnalistams teigė Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis.

„Pokalbis, geras, atviras, konstruktyvus, taip sakant nevyniojant požiūrių ir problemų į vatą", - pridūrė politikas.

L. Graužinienė Lietuvoje laikoma lojalumo simboliu Darbo partijos įkūrėjui Viktorui Uspaskichui. Politikė ir pati kurį laiką ėjo Darbo partijos pirmininkės pareigas, tačiau po nesėkmingų savivaldos rinkimų rezultatų pasitraukė iš vadovaujančio posto, bet liko Seimo pirmininke.

Kai Darbo partijos pirmininku buvo išrinktas buvęs partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas V. Mazuronis, tarp jo ir L. Graužinienės įsivyravo šaltukas.

Pavyzdžiui, V. Mazuronis buvo labai pasipiktinęs L. Graužinienės teiginiais apie neaiškią Darbo partijos ateitį. Politikės abejonės dėl partijos ateities akivaizdžiai kenkia partijai artėjant 2016 m. Seimo rinkimams, ypač kai reitingai toli gražu ne nuostabūs.

Remiantis visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ gruodžio mėnesio apklausa, už Darbo partiją būtų pasiryžę balsuoti vos 7 proc. respondentų.

Pastarojo meto L. Graužinienės veiksmai V. Mazuronį vėl privertė suabejoti kolegės planais.

L. Graužinienė praėjusią savaitę kėlė premjero atsakomybės klausimą Vijūnėlės „dvaro“ istorijoje, taip pat pareiškė nematanti galimybės darbo santykius liberalizuojantį socialinį modelį priimti per pavasario sesiją, kuri prasidės kovą. Šią savaitę Seimo pirmininkė iš savo sekretoriato atleido keturis darbuotojus, susijusius su Darbo partija.

Po pokalbio penktadienį V. Mazuronis aiškina, kad situacija stabilizavosi, ir pašnekesį apibūdino kaip „gerą“, „konstruktyvų“, „atvirą“, „nevyniojantį problemų į vatą“.

„Jeigu premjeras skambina man ir nežino, ar tai partijos, ar asmeninė kieno nors nuomonė, tai kaip tai atrodo eiliniams Lietuvos žmonėms? Logiška manyti, kad kažkas dirba ne taip, kaip turėtų dirbti komanda ir kumštis“, - sako V. Mazuronis.

„Reikės persirikiuosi, susidėstyti, susitelkti“, - aiškina politikas.

Tačiau jis paneigė, kad kalbos apie persirikiavimą galėtų reikšti Seimo pirmininkės atstatydinimą, ir sakė matantis pagrindą bendram komandiniam darbui.

Pati L. Graužinienė po pokalbio su pirmininku ir kitais partijos vadovybės nariais buvo nekalbi.

„Šiandien tikrai įvyko konstruktyvus ir labai atviras pokalbis ir mes daug ką kalbėjome, išsakėme, savo pozicijas, radome bendrų taškų, nuomonių sutapimo. Kai kur galbūt tie požiūriai buvo skirtingi, bet visada politikoje taip yra. Yra kalbėjimasis ir ieškojimas kompromisų. Pokalbis buvo labai atviras ir konstruktyvus“, - sakė L. Graužinienė.

Klausiama, ar paliks Darbo partija, politikė atsakė irgi klausimu: „Aš nesakiau kad šiandien išeinu, kada aš sakiau?“ Daugiau L. Graužinienė kalbėti nepanoro.