„Pasikalbėjome, tačiau laukiame premjero sprendimo“, - DELFI teigė liberalcentristų pirmininkas, pridūręs, jog tarpusavyje lyg ir sutarta pernelyg nedelsti naujo ministro skyrimo.

Liberalų ir centro sąjunga į vidaus reikalų ministro postą yra pateikusi keletą kandidatūrų. Neoficialiais duomenimis, tarp kandidatų yra dabartinis sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys ir Regimantas Čiupaila. Anksčiau abu politikai yra vadovavę Vidaus reikalų ministerijai.

Tačiau Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija yra pasiūliusi premjerui ir partijos lyderiui perimti iš liberalcentristų vidaus reikalų ministro postą, mat esą pastarieji turi per daug ministrų portfelių pagal savo frakcijos dydį Seime. Neoficialiai kalbėta apie Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko Stasio Šedbaro kandidatūrą.

Formaliai liberalcentristai į Vyriausybę buvo delegavę 4 ministrus: aplinkos apsaugos Gediminą Kazlauską, sveikatos apsaugos R. Šukį, kultūros Arūną Gelūną ir vidaus reikalų – Raimundą Palaitį.

R. Palaitis iš pareigų pasitraukė po koalicijoje ilgai tvyravusios įtampos, jo pasitraukimo reikalavo A. Kubilius ir TS-LKD. Ministras neįtiko, nes iš pareigų atleido Vidaus reikalų ministerijai pavaldžios Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) direktorių Vitalijų Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą.

Jie įtarti informacijos nutekinimu apie planus nacionalizuoti banką „Snoras“, tačiau abu pareigūnus ginti ėmėsi konservatoriai.

Valdančiojoje koalicijoje įtampai neslūgstant pradėta svarstyti apie visų liberalcentristų ministrų atstatydinimą bei kultūros ministro A. Gelūno perviliojimą. Pastarasis sutiko toliau dirbti ir be liberalcentristų paramos, todėl šiuo metu ministras laikomas esąs deleguotas Liberalų sąjūdžio.

Vadinasi, šiuo metu Liberalų ir centro sąjunga Vyriausybėje turi 3 ministrų portfelius.

Savo ruožtu premjeras A. Kubilius svarsto, kad liberalcentristai į ministro postą galėtų pasiūlyti nepartinį kandidatą.

„Pagal dabar galiojančią sutartį, liberalcentristai turi pirmenybę siūlyti kandidatą, bet jie gali pasiūlyti kandidatą, kaip ir aš esu daręs kažkada – yra nepriklausančių partijai atstovų. Noriu priminti, kad TS-LKD kvotoje Vyriausybėje yra bent trys nepartiniai atstovai. Mano įsitikinimu, bet kuriuo atveju mes tikrai rasime bendrą sutarimą", - žurnalistams sakė A.Kubilius.

„Aptarėme svarbiausius darbus, kurie šiame Seime ir šioje Vyriausybėje liko padaryti. Tie svarbiausi darbai yra susieti su strateginiais energetikos projektais, svarbu yra tai, kad koalicijos partneriai mato bendrus tikslus ir bendrus veiksmus, kuriuo reikia atlikti. Šalia to aptarėme koalicijos vidaus reikalus, galimybę, sakyčiau, koreguoti koalicijos sutartį, kad ji labai aiškiai apibrėžtų svarbiausius darbus. Taip pat aptarėme tai, kaip galėtume spręsti reikalus, susijusius su viena laisva ministro vieta", - kalbėjo A.Kubilius.
Premjero teigimu, strateginiai projektai yra svarbiau nei „viena ar kita pareigybė". Paklaustas, kada prezidentei teiks naujojo ministro kandidatūrą, premjeras atsakė: „Matysime, kai rasime sutarimą".