"Pareigūnai garbės jausmą galutinai prarado. Tiesa paprastesnė. Juk šalies vadovė parėmė ministrą, ar jūs norite pasakyti, kad šalies vadovė dengia liberalcentristus? Vienu žodžiu galiu pasakyti - puspročiai. Daugiau neturiu ką pasakyti. Tie premjero aplinkoje, kurie kuria šias sąmokslo teorijas ir jos kuriamos jo aplinkoje. <... > Ligotų žmonių svaičiojimai. Įsivaizduokite, kokie mes esame galingi?", - LNK žinioms trečiadienį kalbėjo A.Čaplikas.

Atleisti FNTT direktorius Vitalijus Gailius ir jo pavaduotojas Vytautas Giržadas trečiadienį pareiškė, kad nemalonumai užgriuvo pastaruoju metu pradėjus tyrimus, kuriuose figūruoja ir vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio liberalcentristus rėmusios įmonės.

Anot LNK žinių, liberalcentristai yra antra dosniausiai verslininkų finansuojama partija Lietuvoje, o partijos rėmėjai šiai partijai esant valdžioje laimėjo konkursus už daugiau nei 2 milijardus litų.

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis antradienį panaikino FNTT direktoriaus Vitalijaus Gailiaus ir jo pavaduotojo Vytauto Giržado leidimus dirbti su slapta informacija, o trečiadienį atleido juos iš pareigų.

Ministras sakė, kad leidimą dirbti su slapta informacija panaikino gavęs Valstybės saugumo departamento (VSD) teikimą.

BNS žiniomis, patikrinimai buvo atliekami dėl galimo informacijos nutekinimo apie banką "Snoras". Aiškinamasi, kokiu būdu duomenys apie rengiamus pareigūnų veiksmus pernai lapkritį pateko "Snoro" akcininkams.