„Pasaulinės finansų rinkos labai jautriai reaguoja, kada kurioje nors vienoje šalyje, ir net jeigu ta šalis yra Eurozonos narė, įvyksta kažkokie finansiniai sunkumai. Tai neigiamai atsiliepia visai Europai. Tai turi įtaką ir pasaulio finansų rinkai, dėl to pasitikėjimas finansų rinka ir eurozona tikrai truputį sumažėja, o tie, kurie kalba, kad jokios įtakos neturės ir neturi, kalba netiesą“, – LNK "Žinioms" sekmadienį sakė A.Butkevičius, paklaustas, ar Lietuva finansiškai nukentėtų nuo kurio nors iš referendumo sprendimų.

Jis teigė besitikintis, kad graikai referendume vadovausis „ne emocijomis, o blaiviu protu“.

„Aš manau, kad jie balsuos už tai, kad Graikija turi likti eurozonos nare, taip pat – Europos Sąjungos nare ir taip pat tiesiog pagalvoti, kaip iš tos sunkios finansinės situacijos jiems išsivaduoti“, – sakė A.Butkevičius.

Graikijoje sekmadienį vyko lemtingas referendumas dėl to, ar šalies žmonės turėtų sutikti su griežtomis tarptautinių kreditorių finansinio gelbėjimo sąlygomis, Europos Sąjungai (ES) nerimaujant dėl šio plebiscito padarinių bloko ateičiai.

Trys nuomonių apklausos, atliktos sekmadienį vykstant plebiscitui dėl finansinės pagalbos sąlygų, rodo, kad Graikijos referendume veikiausiai laimės „Ne“ stovykla.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (167)