"Manau, kad ir toliau būsime tame dumble, kuriame esame dabar įklimpę. Geriausia išeitis būtų pirmalaikiai Seimo rinkimai, nes manau, kad emocijų bus daug artėjant savivaldos rinkimams ir konstruktyvaus darbo tikrai nebus", - vertindamas Seimo verdiktą žurnalistams sakė A. Butkevičius.

Politikas neatmetė, kad Seimas gali ir pats pasileisti. "Gali būti ir taip",-sakė parlamentaras.

Politikas prisipažino, kad psichologinė būsena po Seimo balsavimo yra bloga. "Norėtųsi nueiti į pirtį, pasėdėti, išsigarinti, gal tada psichologiškai pasijaustum geriau", - sakė A. Butkevičius.

Paklaustas, kokių frakcijų atstovai galėjo padėti A. Sacharukui išsaugoti mandatą, opozicijos lyderis spėliojo, kad galėjo būti ir iš opozicijos, ir iš valdančiosios daugumos.

Seimo Socialdemokratų frakcijos nariai balsavo už apkaltą Seimo nariams A. Sacharukui ir L. Karaliui, tuo įrodydami, jog gerbia Konstitucinio Teismo sprendimą.

"Palaikyti apkaltą balsų dauguma buvo nuspręsta rytiniame LSDP frakcijos posėdyje. Nors socialdemokratai ir parėmė Konstitucinio Teismo sprendimą, tačiau dalis konservatorių, tikriausiai išsigandę A. Sacharuko gynybos argumentų, ne pirmą kartą numojo ranka į Konstituciją ir palaikė šio parlamentaro išlikimą Seime", - sakė A. Butkevičius.

Socialdemokratų manymu, pasinaudodami L. Karaliaus ir A. Sacharuko apkaltos procedūros skandalu konservatoriai dangsto savo pačių neveiklumą ir nesėkmes valdant valstybę.

"Juk, užuot pasirūpinę svarbiais visuomenei įstatymais, valdantieji užsiima skandalais, badydami pirštais į tuos, kurie neva ignoruoja Konstituciją. Tačiau būtent konservatorių Vyriausybė ignoravo Konstitucinio Teismo sprendimus dėl sumažintų pensijų dirbantiems pensininkams, dėl sumažintų socialinių išmokų motinoms", - pareiškė socialdemokratai.

Seimo socialdemokratai tikisi, kad valdančioji dauguma, o ypač konservatoriai, bus principingi ne tik svarstant opozicijos atstovų apkaltą, bet ir savų - Egidijaus Vareikio ir Manto Adomėno, galimai pažeidusių Konstituciją, klausimą.

Šiurkščiai Konstituciją pažeidęs A. Sacharukas išsaugojo Seimo nario mandatą, tačiau jo kolegai Linui Karaliui ketvirtadienį vykusi apkalta buvo lemtinga - jis turės palikti Seimą.

Už tai, kad be pateisinamos priežasties praleidęs Seimo posėdžius L. Karalius netektų Seimo nario mandato, balsavo 89 Seimo nariai, prieš buvo 16, susilaikė 13 Seimo narių, 12 balsavimo lapelių pripažinti negaliojančiais.

Už A. Sacharuko mandato panaikinimą balsavo 80 Seimo narių, prieš - 24, susilaikė - 13 Seimo narių, 13 balsavimo lapelių pripažinti negaliojančiais.