„Aš manau, kad mes tikrai skirtingais balsais nekalbame. Ji buvo pasakiusi savo nuomonę kažkada išsakytą dar daug anksčiau ir dabar tik pakartojo, kuri buvo praktiškai naudojama po rinkimų“, - DELFI sakė premjeras A. Butkevičius.

Primenama, kad prezidentė D. Grybauskaitė ketvirtadienį viešėdama Kaune pareiškė, jog A. Butkevičiaus Vyriausybės atstovai kalba skirtinga kalba ir taip menkina Lietuvos tarptautinį įvaizdį bei sudaro nepatikimos valstybės vaizdą.

„Konkrečiai dėl ministrės pasisakymų premjeras jau yra įvertinęs šį pasisakymą. Aš turbūt galėčiau tik pridėti, kad besiblaškantys Vyriausybės atstovai kalba skirtinga kalba ir iš tikrųjų menkina Lietuvos tarptautinį įvaizdį bei sudaro nepatikimos valstybės vaizdą“, - viešėdama Aleksandro Stulginskio universitete sakė D. Grybauskaitė.

Premjeras A. Butkevičius vėliau skubėjo paneigti partijos kolegės žodžius, primindamas, kad tai buvo asmeninis ūkio ministrės B. Vėsaitės pareiškimas.

Trečiojo energetikos paketo, kuris numato dujų perdavimo, tiekimo ir skirstymo veiklų atskyrimą, įgyvendinimas sukėlė ginčų tarp Lietuvos ir „Gazprom“. Pagal šį paketą Lietuva iki 2014 metų pabaigos ketina atskirti „Lietuvos dujų“, kurių 37,1 proc. akcijų valdo „Gazprom“, veiklas – magistraliniai dujotiekiai atiteks nuo „Lietuvos dujų“ atskiriamai naujai įmonei.