Tokius A. Brazausko atminimo įamžinimo komisijos pasiūlymus trečiadienį svarstė Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) valdyba, kuri, socialdemokratų lyderio Algirdo Butkevičiaus teigimu, pritarė trumpalaikiam ir ilgalaikiam prezidento vardo įamžinimo planui.

„Pritarta sudarytos komisijos pateiktam trumpalaikiam ir ilgalaikiam A. Brazausko atminimo įamžinimo planui“, - DELFI trečiadienį sakė A. Butkevičius.

Pasak jo, prie trumpo laikotarpio planų priskiriama konferencija, kuri turėtų vykti rugsėjo 25 d., taip pat A. Brazausko vardo suteikimas vienai iš Seimo salių, fondo atkūrimas bei vardinės stipendijos studentams įsteigimas.

A. Butkevičiaus tvirtinimu, dėl A. Brazausko vardo suteikimo vienai iš parlamento salių bus kreipiamasi į Seimo vadovybę. Toks siūlymas teikiamas atsižvelgus į tai, kad A. Brazauskas buvo ne tik pirmasis nepriklausomos Lietuvos prezidentas, bet trumpai ėjo ir pirmosios kadencijos Seimo pirmininko pareigas.

„Kreipsimės į prezidentę (su jau buvo apderinta) dėl atskiro Prezidentų parko prie Prezidentūros sukūrimo visiems prezidentams. Dar kalbėjome apie jo vardo paminklinės lentos atidengimą Rokiškyje, kur jis gimęs, kalbėjome, kad skyriai pažymėtų jo gimtadienį rugsėjo 22 d. organizuodami įvairiausius renginius“, - teigė socialdemokratų lyderis.

A. Butkevičiaus pasakojimu, Prezidentų parkas, taip pat A. Brazausko vardo tiltas Vilniuje būtų priskiriami prie ilgo laikotarpio atminimo įamžinimo siekių, nes tam gali prireikti įvairių institucijų sprendimo.

Jis taip pat paminėjo, kad ateityje minint 80-ies metų A. Brazausko gimimo sukaktį svarstoma išleisti specialią proginę auksinę monetą bei pašto ženklą. Be to, norima prezidento vardu pavadinti kurią nors KTU auditoriją.

„Buvo kalbama, kad gal KTU, kurį jis yra baigęs, jo vardu pavadinti, bet mes manome, kad gal tai iššauktų dideles diskusijas, tai gal bus tik auditorija pavadinta“, - pasakojo politikas.

Pirmasis tiesiogiai išrinktas Lietuvos prezidentas A. Brazauskas po sunkios ligos mirė birželio 26 d. Vilniuje.