Maksimalią leistiną sumą LLS paaukojo vienas turtingiausių Lietuvos žmonių, geras dainininko Egidijaus Dragūno bičiulis Tautvydas Barštys.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) skelbiamais duomenimis, trečiadienį T. Barštys A. Zuoko partijai paaukojo 13 555 eurus, taip beveik padvigubindamas partijos rinkiminėje sąskaitoje sukauptą sumą. Iki „Kauno grūdų“ savininko aukos LLS sąskaitoje buvo beveik 15,8 tūkst. eurų, visi šie pinigai atkeliavo iš partijos iždo.

T. Barštys – Vilniaus mero politinis bendražygis. Jis į Kauno tarybą 2011 m. išrinktas pagal Liberalų ir centro sąjungą (LiCS), iš kurios pasitraukęs A. Zuokas tais pačiais metais triumfavo rinkimuose Vilniuje su savo suburtu judėjimu „Taip“. Pernai „sūnus paklydėlis“ grįžo: po LiCS ir „Taip“ jungtuvių suformuota LLS. Naujosios partijos kandidatų į Kauno tarybą sąraše T. Barštys įrašytas trečiuoju numeriu.

Parama LLS neseniai pagarsėjo ir T. Barščio bičiulis E. Dragūnas. Dainininkas savo koncerto Kaune metu į sceną pakvietė Eriką Tamašauską – LLS kandidatą į Kauno mero postą. Tiesa, publikos tai nesužavėjo – kauniečiai politiką nušvilpė. Kiek anksčiau E. Dragūnas taip pat dalyvavo renginiuose su A. Zuoku ir E. Tamašausku.

DELFI primena, jog VRK siekė įspėti E. Dragūną už galimą politinę agitaciją. Tačiau atlikėjas, anot su juo bendravusios VRK specialistės, atsisakė pateikti savo elektroninio pašto adreso, o pačią VRK atstovę „pasiuntė“.