Gintaras Sodeika, kadenciją baigiančio mero patarėjas ir partietis, šiuo metu yra laikinasis Jono Meko vizualiųjų menų centro (JMVMC) direktorius. Vilniaus tarybai teikiamas sprendimo projektas, kuriam pritarus G. Sodeika taptų nuolatiniu centro vadovu ir ilgam užsitikrintų, savivaldybės skelbiamais duomenimis, apie 5000 Lt (1448 eurų) algą iki mokesčių.

Mero patarėjas DELFI nurodė laimėjęs savivaldybės skelbtą konkursą JMVMC vadovo pareigoms užimti.

„Prieš metus buvau paskirtas laikinai eiti direktoriaus pareigas, o dabar buvo skelbtas konkursas, kurį pavyko laimėti“, - teigė G. Sodeika.

Gintaras Sodeika

Na, o meras A. Zuokas DELFI patikino, esą JMVMC parinkta puiki vadovo kandidatūra. „Ponas G. Sodeika nebuvo apsisprendęs, ar dalyvauti šiame konkurse. Mes tiesiog džiaugiamės, kad jis apsisprendė, dalyvavo, laimėjo. Žmogus tikrai vertas vadovauti JMVMC“, - kalbėjo kadenciją baigiantis sostinės vadovas.

Pašnekovas tikina, esą jokių protekcijų dėl G. Sodeikos paskyrimo nebuvo. „Man labai reikėtų stengtis, kad tokie žmonės sutiktų vadovauti tokiam centrui“, - komplimentų savo patarėjui negailėjo A. Zuokas.

Paklaustas, ar nebūtų korektiška G. Sodeikos paskyrimo svarstymą palikti naujos kadencijos tarybai, meras teigė nematantis tam pagrindo.

„Jis mero patarėju buvo tik 0,25 etato. Visą laiką jis būtent JMVMC dirbo“, - G. Sodeikos užimamo posto nesureikšmino A. Zuokas.

Kiek konkurentų atrankoje į JMVMC vadovo postą turėjo G. Sodeika, meras teigė nežinantis.