Kaip rašo lzinios.lt, A. Zuokienei užkliuvo tai, kad A. Maldeikienė yra teigusi, jos visi jos susitikimai su lobistais yra viešinami, tačiau, anot, A. Zuokienės, kai kuriuos jų parlamentarė nuslėpė.

„Seimo tinklalapyje Jūsų skelbiamoje darbotvarkėje sužymėti visi susitikimai (išskyrus du.) Apie antrą parašysiu kitą kartą, nes tai toks pat žavus kaip ir pirmasis nutylėtas – su Romu Apulskiu. Tiesa, susitikimų su juo būta net 3. Bet Jūs nei vieno jų neįrašėte į darbotvarkę (nors surašėte ir lobistais įvardijote ne vieną nevyriausybinę organizaciją, su kuria buvote susitikusi). Taigi 2016 12 20 Jūsų susitikimas su Romu Apulskiu ir tą pačią dieną įregistruotas ir Seime pristatytas pasiūlymas dėl alkoholio akcizų“, – A. Zuokienės feisbuko įrašą cituoja lzinios.lt.

A. Zuokienė atkreipė dėmesį, kad teisininkas R. Apulskis jau kelis dešimtmečius esą yra susijęs su „MG Baltic“ grupe. Jis ir ABBI ( Baltijos gėrimų pramonės aljansas) prezidentas. ABBI ankstesnis adresas Jasinskio g. 16 – tas pats adresas, kaip ir „MG Baltic“, kuri valdo itin daug interesų dėl alkoholio turinčią bendrovę „Mineraliniai vandenys“, kaip ir televiziją LNK. ABBI direktorius Arnas Paulius taip pat susijęs su „MG Baltic“, kaip buvęs „Mineralinių vandenų“ valdybos narys, vienas „Stumbro“ vadovų.

„Nenoriu plėstis, nors galėčiau. Bet niekas nepaneigs, kad R. Apulskis 6 metus dirbo Romano Raulynaičio advokatų kontoroje, Romanas Raulynaitis „MG Baltic“ – valdybos narys, kaip ir LNK valdybos narys“, – feisbuke komentavo A. Zuokienė.

Į socialinį tinklą ji taip pat įdėjo tokią lentelę:
01 17 9 val. Konferencija „Alfa TV“ (LNK grupė)
01 23 9 val Interviu LNK televizijai
01 23 19.30 val Interviu INFO TV (LNK)
01 25 11.30 val Interviu LNK televizijai
01 27 10 val. interviu LNK televizijai
02 03 10.20 val Interviu LNK televizijai
02 06 10 val Interviu LNK televizijai
02 07 15.30 val. Interviu LNK televizijai
02 10 12 val Interviu LNK televizijai
02 22 9.15 val Interviu LNK televizijai
02 24 13.30 „Yra kaip yra“ laidos filmavimas (LNK)
03 01 9 val Interviu LNK televizijai

Seimo narė A. Maldeikienė į diskusiją su A. Zuokiene socialiniame tinkle nesivėlė, savo feisbuko paskyroje ji teparašė: „Blokavau Agnę Zuokienę, Nusibodo su tomis savo raudomis ir nykiais grasinimais. Labanakt. Eilėje draugauti dabar laukia 998 žmonės.“

Tiesa, savo tinklaraštyje parlamentarė paskelbė įrašą, kuriame pavadino A. Zuokienę politiniu zombiu ir pareiškė, kad ji tokiu būdu tik bando „iš visiško dugno pakelti savo niekada nebebūsiančią politinę karjerą“.

A. Maldeikienė taip pat atkreipė dėmesį, kad, anot jos, nėra tikslinga ir logiška matuoti parlamentarų darbą matuoti įstatymais. A. Maldeikienė taip pat išvardino klausimus, kuriems pastaruoju metu skyrė daug dėmesio: socialinių įmonių ir socialinio verslo reguliavimas, dėmesys vyresnių žmonių gyvenimo kokybei ir, kaip pati rašo, „Seimo institucijos vidaus darbo keistenybėms“ - taip parlamentarė įvardijo neaiškias Seimo narių išlaidas, pavyzdžiui, gėlėms.

DELFI primena, kad šią savaitę STT pareiškė įtarimus Dariaus Mockaus valdomam koncernui „MG Baltic“.

Teisėsauga pernai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu ir kyšininkavimo – jame buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis įtariamas iš „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio paėmęs per 100 tūkst. eurų kyšį už politinės partijos veikimą koncerno naudai. Vykdydama tyrimą, Specialiųjų tyrimų tarnyba taip pat pranešė įtarianti, kad R. Kurlianskis per Seimo narį „darbietį“ Vytautą Gapšį už kyšius siekė paveikti Darbo partijos narius, kad šie taip pat veiktų koncerno naudai.

Vykstant šiam tyrimui, buvo apklausti ir kiti koncerno vadovai. Rugpjūčio pabaigoje pareigūnai kaip specialųjį liudytoją apklausė jo valdybos narį Romaną Raulynaitį, o rugsėjo pradžioje – kaip specialusis liudytojas apklaustas ir koncerno prezidentas D. Mockus. Specialaus liudytojo statusas asmeniui suteikiamas, kai jis apklausiamas apie savo veiksmus, bet pagrindo įtarimams pateikti nepakanka.