Praėjusią savaitę paaiškėjo, kad Karoliniškėse kandidatuos Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašo vedlys S. Skvernelis.

Trečiadienį LLS suskubo paskelbti, kad Karoliniškėse kandidatuos Seimo kontrolierius, buvęs vidaus reikalų ir sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys. Esą jis pats to paprašė, kad galėtų mesti iššūkį S. Skverneliui.

„Partijos valdyba R. Šukio prašymą patvirtino. Jo noras kandidatuoti toje pačioje apygardoje kaip ir S. Skvernelis buvo viena iš sąlygų mums aptariant bendradarbiavimo su Lietuvos laisvės sąjunga (liberalais), sąlygas. Gerbiu šį jo sprendimą, o pats grįšiu į Senamiesčio vienmandatę, kurioje jau esu kandidatavęs. Ž. Šilgalis kandidatuos Fabijoniškių apygardoje, kurioje kandidatavo ir 2012 m. rinkimuose”, – pranešime cituojamas Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) pirmininkas A. Zuokas.

A. Zuokas Karoliniškėse ir Pilaitėje jau vykdė rinkimų kampaniją – važinėdamas mobiliu vežimėliu, prekiavo kava ir spurgomis.

Savo sprendimą A. Zuokas paaiškino feisbuke.

„R. Šukys ilgą laiką laukė, kol S. Skvernelis paskelbs vienmandatę. Tai buvo vienas iš įsipareigojimų, su kuriuo sutikau pats, Raimondui tapus nepriklausomu kandidatu mūsų sąraše. Todėl, apsisprendus S. Skverneliui, turiu vykdyti savo įsipareigojimą R. Šukiui“, – parašė A. Zuokas, atsiprašęs tų, kuriuos šis veiksmas nuvils.

„Sutikdamas kandidatuoti su Lietuvos laisvės sąjunga (liberalais) pageidavau būti iškeltas toje rinkimų apygardoje, kurioje kandidatuos buvęs policijos generalinis komisaras ir vidaus reikalų ministras S. Skvernelis. Noriu susiremti su S. Skverneliu kaip buvęs vidaus reikalų ministras su buvusiu vidaus reikalų ministru. Iš tikrųjų, Karoliniškių apygardą galima pavadinti buvusių vidaus reikalų ministrų apygarda, kadangi joje paskelbė kandidatuosiantis ir Juozas Bernatonis. Manau, kad mes visi trys tikrai turėsime apie ką padiskutuoti, ypač apie asmeninę atsakomybę, nuo kurios S. Skvernelis visuomet sėkmingai bėgdavo”, – pranešime cituojamas R. Šukys.

Gelia S. Skverneliui dėl atsakomybės vengimo

Pranešime teigiama, kad R. Šukys pasielgė garbingai pasitraukęs iš vidaus reikalų ministro posto po Skuodo r. 2007 m. girto policijos pareigūno sukeltos avarijos, kurioje žuvo trys mažamečiai vaikai, o policininkas pabėgo iš įvykio vietos. Kartu pasitraukė ir buvęs policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius bei jo pavaduotojas Vytautas Navickas.

„Tuo tarpu Lietuvos eismo priežiūros tarnybos viršininko pareigas užėmęs S. Skvernelis, kuris buvo praktiškai tiesioginis pražūtingą avariją sukėlusio policijos pareigūno vadovas, vienintelis iš pareigų pasitraukti atsisakė ir laikėsi įsikibęs savo posto. Analogiškai jis elgėsi ir panašioje situacijoje vėliau, jau būdamas policijos generalinio komisaro Visvaldo Telyčėno pavaduotoju, atsakingu už viešosios policijos veiklą. Tuo metu neblaivus Trakų rajono policijos pareigūnas sukėlė avariją, kurioje žuvo trys Kauno medikai. Atsakomybę dėl šio įvykio prisiėmė ir atsistatydino tik policijos generalinis komisaras V. Telyčėnas”, – sakė R. Šukys.

R. Šukys primena, kad vidaus reikalų ministru dirbęs S. Skvernelis pareiškė, kad nereikia ieškoti jo asmeninės atsakomybės ir po garsiosios Igorio Molotkovo gaudynių istorijos.