Komentuodamas savo pralaimėjimą, LLS vadovas teigė, kad rinkimų antrajame ture sostinės gyventojai balsavo ne tiek už liberalą Remigijų Šimašių, kiek prieš A. Zuoką.

"Tie vilniečiai, kurie balsavo prieš A. Zuoką, grąžino mane į nacionalinę politiką", - kalbėjo A. Zuokas.

Kadenciją baigiantis Vilniaus meras teigė, kad ne tik dalyvaus 2019 m. rinkimuose į Prezidentus, bet ir sieks parlamentaro kėdės 2016 m. A. Zuoko teigimu, nacionalinėje politikoje šiuo metu trūksta skirtingų požiūrių ir diskusijų.

"Per daug dominuoja viena nuomonė arba siūlymai ir sprendimai", - kalbėjo A. Zuokas.

Jis taip pat teigė daugiau niekada nesieksiąs sostinės vadovo posto, o savo apsisprendimą aiškino pokyčių poreikiu LLS partijoje.

"Bus bendrai sudėjus 11 metų, ir tai buvo mano paskutinis kandidatavimas į Vilniaus mero postą, - kalbėjo A. Zuokas. - Turi ateiti pokyčiai, ketveri metai iki kitų rinkimų yra netrumpas laikas, mes, LLS, turėsime auginti naują lyderį, galimą kandidatą į Vilniaus miesto mero postą.

LLS vadovas kol kas neatskleidžia, kas iš partijos narių galėtų po ketverių metų siekti mero posto.

"Matome, bet kol kas tikrai negalėtume įvardyti, nes tai nebūtų teisinga. Partija spręs, kolegos spręs. Tačiau tikrai ruošiam žmones, kurie pasirengtų savivaldai, kurie žinotų savivaldos darbą", - teigė A. Zuokas.