Jis neatsakė, ar tikisi antrajame merų rinkimų ture LLRA ar kitų partijų paramos. A.Zuokas taip pat tikino, kad 6 mandatus gavusi partija jau gavo pasiūlymų tartis dėl valdančiosios koalicijos „praktiškai su visomis partijomis, kurios turi pasitikėjimą“, išskyrus Liberalų sąjūdį.

„Su Liberalų sąjūdžiu - ne“, - sakė A.Zuokas.

Pasak A. Zuoko, LLS rezultatai Lietuvoje partiją džiugina – 30-tyje savivaldybių surinkta 5,5 proc. visų rinkėjų balsų, 7 kandidatai varžysis antrame ture dėl merų postų, gauti 56 mandatai savivaldybių tarybose. Kalbėdamas apie Vilnių, LLS lyderis teigė, kad rezultatai galėjo būti ir geresni tiek rinkimuose į savivaldybės tarybą, tiek ir į merus. Tai pirmieji savivaldybių tarybų rinkimai, kuriuose A. Zuoko politinė jėga dalyvauja LLS (liberalų) pavadinimu, todėl, pasak sostinės mero, vilniečiams šis vardas dar galėjo būti nepakankamai žinomas.

Negalutiniais VRK duomenimis, LLS Vilniaus miesto taryboje turės 6 vietas (11,26 proc.). Kovo 15 dieną antrame rinkimų ture dalyvaus R. Šimašius (34,53 proc.) ir A. Zuokas (18,36 proc.). Pasak LLS lyderio, pirmame rinkimų ture varžantis su 11 kitų kandidatų, jam dažniau teko reaguoti į kritiką ir puolimą, o ne išryškinti nuveiktus darbus.

„Antrame ture mes turėsime puikų laiką ir galimybę parodyti, kur yra darbai, o kur yra kalbos ir, be abejonės, atsakyti į tuos klausimus, kurie buvo keliami rinkiminiame laikotarpyje iki antrojo turo ir tiesiog man nebuvo galimybių į juos sureaguoti“, – kalbėjo A. Zuokas.

Apie potencialią koaliciją sostinės taryboje A. Zuokas neatviravo, pareiškęs, kad derybos jau vyksta su visomis „dabar pasitikėjimą turinčiomis partijomis“. Konkrečios partijos nenorėjęs įvardyti meras teigė apeliuojantis į vilniečių, o ne partijų paramą.

„Mes sieksime vilniečių pasitikėjimo, nes balsuoja ne partijos, o vilniečiai. O dėl koalicijos, be abejo, ir dabar yra kalbos ir skambučiai skirtingi, bet apie realias koalicijas bus galima kalbėti po antro rinkimų turo“, – teigė A. Zuokas.

Vilniaus vadovas negailėjo kritikos ir savo konkurentui kovoje dėl mero posto R. Šimašiui, ypač kalbėdamas apie Vilniaus finansų valdymą.

„Neabejotinai aš nesutinku su R. Šimašiaus pasisakymais ir linija, kad Vilnius turi gyventi pagal pajamas, kurias tvirtina tas pats Seimas, kuriame jis dirba. Tai reiškia, kad Vilniui yra siūloma diržų veržimo politika (...), šiuo atveju vilniečiai tikrai nenusipelno, kad šiandien reikėtų veržtis diržus ir pradėti taupyti, kai Vilnius yra pats didžiausias donoras“, – teigė A. Zuokas.

Kaip anksčiau sakė R. Šimašius, Vilniuje savivaldybės tarybos koalicijos ašį sudarys liberalai ir konservatoriai, tačiau joje nebus Lietuvos lenkų rinkimų akcijos ir A. Zuoko partijos.