„Visiškai neliūdna, kai „komentatoriai“, staiga išlindę ir žinantys viską ir nesiruošiantys klausimams, sako, kad štai Baltijos šalių gyventojai išsigando, laikas jiems pampersų nusipirkti. Labai liūdna, kai žurnalisto Litovkino, kurio visą gyvenimą trunkanti specializacija – kariniai klausimai, tipo ekspertai leidžia sau tokius pasisakymus.

Svarbu priminti, kad lietuviai po Antrojo pasaulinio karo, taip vadinamieji miško broliai dar aštuonerius metus aktyviai priešinosi sovietinės kariuomenės aparato, sovietinės teisėsaugos sistemos žiaurumams. Juk šie partizanai tikrai ne su pampersais kovojo, žudė sovietinius ir partinius vadovus, biurokratus, priešinosi visam valstybiniam aparatui. Vykdė tikrą partizaninį karą.

Tiesa, apie tai labai įdomiai rašo savo memuaruose buvę Valstybinio saugumo komiteto vadovai, kaip buvo nelengva kovoti šiuose Baltijos šalių miškuose ir pelkėse su „miško broliais“. Taigi iš tikrųjų nebūčiau linkęs taip menkinančiai apie juos kalbėti. Tai buvo žiaurūs žmonės, aukoję savo gyvybę už tai, ką laikė savo tėvynės laisve, o jų tėvynė tapo laisva po 50 metų. Po 40 metų.“ – teigė „Echo Moskvy“ redaktorius A. Venediktovas.