Pasak A. Syso, jei patys konservatoriai anksčiau nebūtų balsavę prieš neliečiamybės komisijos sudarymą, šitas klausimas jau seniai galėjo būti išspręstas.

„Patys konservatoriai prisižaidė. Mes darėme viską, kad būtų sudaryta komisija, ir kai pirmą kartą balsavome dėl komisijos sudarymo V. Uspaskicho neliečiamybės nuėmimui, patys konservatoriai nebalsavo ar balsavo "prieš". O dabar jie bando kaltinti kitus. (...) Viskas buvo jų rankose“, - Žinių radijui sakė A. Sysas.

Jis atmetė argumentą, jog konservatoriai taip protestavo prieš galimą skandalingojo Petro Gražulio paskyrimą komisijos pirmininku.

Algirdas Sysas
„Pirma sudarykime komisija, o ne balsuokime iškart prieš ją, nes galbūt, vadovaujantis sąmokslo teorija, P. Gražulis būtų jos pirmininku. Sudarykime komisija ir tada ginčykimės, ar P. Gražulis yra tinkamas. Patys save įvarome į kampą, o tada balsuojame kojomis“, - sakė A. Sysas.

Seimo vicepirmininkas prisipažino, jog pats asmeniškai siekia sudaryti komisiją.

„Visada laikausi tokios nuomonės“, - sakė A. Sysas.

Pasak Seimo vicepirmininko, dabar V. Uspaskicho neliečiamybės klausimas vėl yra pakibęs ore.

„Vėl turi spręsti Etikos ir procedūrų komisija. Mūsų Statute nėra tokios nuostatos, jei yra kreipiamasi (dėl komisijos sudarymo - ELTA), bet ji dėl kažkokių priežasčių nėra sudaroma. (...) Tas klausimas pakimba ore. Jis yra neišspręstas“, - kalbėjo jis.

Pasak A. Syso, Seimas turi duoti atsakymą prokurorui, kuris nori tęsti Darbo partijos įkūrėjo bylos tyrimą.

„Seimas turi spręsti - prokuroras kreipėsi, bet negavo aiškaus atsakymo. Pagal Statutą Seimas turi duoti atsakymą, ar sutinka nuimti neliečiamybę, ar ne. Šiuo atveju mes iki šios stadijos dar nepriėjome“, - sakė jis.

ELTA primena, kad antradienį po to, kai Etikos ir procedūrų komisija pasakė, jog V. Uspaskicho neliečiamybės klausimas yra baigtas, Seimo opozicija išreikšdama protestą, pasitraukė iš šios komisijos bei paliko posėdžių salę.