„Tai yra, ko gero, karšta bulvė, kuri tikrai bus pasitarime vienokia ar kitokia forma paliesta, ir apie tai irgi teks kalbėti“, – pirmadienį sakė jis žurnalistams.

Pasitarime planuojama aptarti Seimo rinkimų rezultatus, būsimą partijos suvažiavimą, partijos pirmininko rinkimų tvarką.

Socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius yra sakęs, kad tikisi pirmadienį įvardinti kandidatą į teisingumo ministrus. Praėjusį penktadienį Vyriausybėje posėdžiavusi partijos valdyba esą apsvarstė kelias kandidatūras, tačiau jų kol kas neįvardina.

„Gerbiamas A. Butkevičius turi tokią teisę pateikti kandidatą, bet pagal mūsų Statutą partijos prezidiumas svarstys kandidatūrą ir nuspręs, pritarti jai ar ne“, – sakė A. Sysas.

Jis kol kas negalėjo pasakyti, kada posėdžiaus Socialdemokratų partijos prezidiumas.

Tai jau ketvirtas bandymas rasti kandidatą į teisingumo ministro postą po to, kai kilus skandalui dėl vairavimo išgėrus istorijos iš jos pasitraukė jau paskirtas Julius Pagojus.

Prieš J. Pagojų tarp galimų kandidatų į teisingumo ministrus buvo minimas Darius Petrošius, tačiau jis savo kandidatūrą atsiėmė, o Juliaus Sabatausko kandidatūra netiko „valstiečiams-žaliesiems“.