„Kaip paaiškintume šios grupės požiūrį į progresinių mokesčių tarifus, jei ji siūlo nedaug palengvinti mokesčių naštą neturtingiems, bet nieko nesako apie GPM tarifo didinimą turtingiesiems iki kokių 40-50 proc., kaip yra ne vienoje Europos Sąjungos šalyje. Jau dabar oponentai visai pagrįstai juokiasi ir sako, kad mums progresiniia tarifai reikalingi tik iki rinkimų. Po jų tarifus užmirštame. Galite patys įsivaizduoti, mieli bičiuliai, ką išgirsite iš rinkėjų po trejų metų prasižioję apie progresinius tarifus“, - suvažiavime sakė. A. Sakalas.

Kritikos dėl mokestinių pasiūlymų turėjo ir Seimo vicepirmininkas Algirdas Sysas, kurio teigimu, siūlyti „Sodros“ „lubas“, bet nesiūlyti progresinių mokesčių yra neatleistina.

Kaip žinoma, premjero patarėjo Stasio Jakeliūno vadovaujama darbo grupė pasiūlė nustatyti „Sodros“ įmokų „lubas“, padidinti neapmokestinamąjį pajamų dydį (NPD), apmokestinti palūkanas už indėlių, vertybinių popierių ar paskolų teikimą juridiniams asmenims, sujungti gyventojų pajamų ir privalomojo sveikatos draudimo mokesčius, o bazinės senatvės pensijos mokėjimą perkelti iš „Sodros“ į valstybės biudžetą.

Siūlo ieškoti kandidato prezidento rinkimams

A. Sakalas taip pat teigė, kad jam nepriimtinas partijos požiūris į prezidento rinkimus. Pasak partijos garbės pirmininko, socialdemokratai jau dabar turėtų apsispręsti dėl kandidato prezidento rinkimuose, kad jis iš pradžių būtų „apšaudytas“, o patikrinus jo galimybes toks asmuo galėtų dalyvauti rinkimuose.

A. Sakalas teigė, kad jam būtų priimtina, jei prezidento rinkimuose dalyvautų premjeras A. Butkevičius.

Beje, sveikindamas socialdemokratų suvažiavimą ieškoti adekvataus kandidato prezidento rinkimams ragino ir Vilniaus meras, sąjungos „Taip“ lyderis Artūras Zuokas.

„Kaip žinote, kitais metais bus prezidento rinkimai. Prieš nepilnus metus aš iškėliau iniciatyvą, kad turėtume paieškoti alternatyvų ir konkurentų, kad prezidento rinkimuose būtų konkurencija. Neabejoju, kad turėsite kandidatą, tai prašome jį paskelbti ir mes mielai jį apžiūrėsime“, - teigė A. Zuokas.