Tokius gandus tikina girdėję į ministrę besikreipę žurnalistai. Įtartina jiems pasirodė tai, kad A. Pitrėnienė vaikšto skarele užsidengusi smakrą.

„Šiandien sulaukiau žurnalistų klausimo, ar man besergant nebuvo atlikta plastinė operacija, mat vaikštau skarele prisidengusi smakrą“, – rašė pati ministrė savo feisbuko paskyroje.

Ji sakė norinti reaguoti į šiuos gandus ir paaiškinti, kas iš tiesų jai buvo nutikę.

„Gripu susirgau daugiau kaip prieš mėnesį, mano kraujospūdis šokinėjo ir tebešokinėja nuo 60 iki 200. Dar besergant nulūžo dantis ir supūliavo visas apatinis žandikaulis – pūliai buvo išvalyti tik praėjusią savaitę, greičiausiai tai – gripo komplikacija. Į darbą pirmadienį grįžau dar nepilnai pasveikusi, kraujospūdis vis dar šokinėja iki 200“, – aiškino ji, prašydama neskleisti neteisingos informacijos.

DELFI primena, kad A. Pitrėnienė sveikata pradėjo skųstis dar prieš prasidedant mokytojų streikui, maždaug prieš tris savaites.

Savo ruožtu Lietuvos švietimo profesinės sąjungos pirmininkas Audrius Jurgelevičius dar vasario pabaigoje „LRT“ televizijos laidoje „Savaitė“ dalinosi spėjimais, kad ministrė galėjo imituoti ligą.

„Galiu drąsiai pasakyti, kad ministrės liga yra tiesiogiai susijusi su streiku. O dar tiksliau, nenoru prisiimti atsakomybę, ką, beje, pasakė ir pats premjeras“, – teigė švietimo profsąjungų pirmininkas A. Jurgelevičius.

Anksčiau buvo skelbta, kad niekaip pasveikti negalinti ministrė perpildė ir premjero Algirdo Butkevičiaus kantrybės taurę. Jis pareiškė reikalausiąs aiškios A. Pitrėnienės pozicijos, nes koalicijos partnerė – Darbo partija – nuomonę dėl lėšų, kurias reikėtų skirti pedagogams, kaitaliojo, ir premjerui netgi teko šaukti politinę tarybą.

Savo ruožtu trečiadienio rytą buvo pranešta, kad Vyriausybė streikuojantiems mokytojams iki trečiadienio vakaro ketina surasti ne 7, o 2 milijonus eurų atlyginimų nuo rugsėjo didinimui. Tačiau pedagogų profesinės sąjungos dar nežino, ar laikinai nutrauks neterminuotą streiką.