Pirmadienio posėdyje VRK svarstys dėl galimai paslėptos A. Paulausko reklamos. Politine reklama VRK siūloma pripažinti politiko žmonos Jolantos Paulauskienės interviu.

Kaip DELFI teigė VRK pirmininko pavaduotoja Laura Matjošaitytė, dėl galimai reklaminių publikacijų A. Paulauską apskundė politiniai oponentai – konservatoriai.

„Vasario 12 d. dienraštyje „Lietuvos rytas“, priede „Stilius“, buvo išspausdinta publikacija pavadinimu „J. Paulauskienė: būdama tik namų šeimininke vyrui būčiau neįdomi“. Ir vasario 20 d. šis straipsnis buvo paskelbtas ir interneto portale lrytas.lt, šiek tiek kitokiu pavadinimu: „J. Paulauskienė: būdama tik namų šeimininke vyrui neįtikčiau“. Gavome Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų atstovų VRK skundą“, - kalbėjo L. Matjošaitytė.

Pasak jos, VRK siūloma J. Paulauskienės interviu oficialiai pripažinti politine reklama. Tai reikštų, kad A. Paulauskas privalės patuštinti kol kas ne itin įspūdingą rinkiminę sąskaitą.

„Sprendimo projektas – pritarti darbo grupės išvadai. O toje išvadoje yra nurodyta, kad dienraščio „Lietuvos rytas“ priede „Stilius“ ir interneto portale lrytas.lt spausdintą straipsnį pripažinti kandidato į Lietuvos Respublikos prezidentus A. Paulausko politine reklama. Siūlysime įpareigoti kandidatą A. Paulauską už minėtus straipsnius apmokėti iš politinės kampanijos sąskaitos pagal politinės kampanijos įkainius bei šias išlaidas tiesiog nurodyti politinės kampanijos finansavimo ataskaitoje“, - teigė L. Matjošaitytė.

A. Paulauskas su tokiu VRK darbo grupės vertinimu nesutinka. Kandidatas tvirtina, esą jo žmonos interviu su politine reklama neturi nieko bendra.

„Manau, kad truputį absurdu kvepia tas sprendimas, bet mes pabandysime nuginčyti. Visų pirma, kaip aš galiu susimokėti (už politinę reklamą – DELFI) jeigu manęs niekas neparašo susimokėti? Antras dalykas – aš gi negaliu uždrausti savo žmonai kalbėti. O jeigu jinai neigiamai apie mane kalbėtų – tai irgi būtų reklama. Nes reklama stengiasi paveikti rinkėją. Tada aš turėčiau susimokėti ir už neigiamą kalbėjimą. Jeigu mano koks nors priešas nutars apie mane pakalbėti ir pagirti – tai turėčiau taip pat apmokėti jo interviu. Šiek tiek absurdu kvepia“, - ironizavo A. Paulauskas.

Kiek jam kainuotų VRK sprendimas pripažinti žmonos interviu politine reklama, kandidatas nesiėmė spėlioti. „Nei mes užsakėme, nei mes prašėme, nei manęs kažkas prašo apmokėti. (…) Jūs dabar mane klausinėjate – ir man po to sakys: „tą interviu apmokėkit, nes jis irgi formuoja nuomonę“, - stebėjosi A. Paulauskas.