Vyriausiosios rinkimų komisijos skelbiamais duomenimis, A. Paulauskui mėginta paaukoti kol kas mažiausią sumą šiuose rinkimuose – 2 centus. Tačiau auka priimta nebuvo.

Kaip DELFI teigė „darbiečių“ kandidato iždininkė Roberta Pečielūnaitė, 2 centų paramos atsisakyta ne dėl išdidumo. Esą A. Paulausko rėmėjas panoro išlikti anonimu, o tai draudžia įstatymai. Beje, R. Pečeliūnaitė atskleidė, kad 2 centai į rinkiminę sąskaitą atkeliavo ne iš Lietuvos.

„Neidentifikuotas asmuo. Pagal įstatymą, kada nėra identifikuojamas asmuo, aš tokios aukos negaliu priimti ir turiu grąžinti ją į valstybės biudžeto sąskaitą. Daryta auka iš užsienio banko sąskaitos, ir negaliu identifikuoti asmens“, - kalbėjo A. Paulausko iždininkė.

Paklausta, ar aukos suma nesukėlė įtarimų, pašnekovė neslėpė nustebusi dėl tokio „dosnumo“. „Be abejo, juokinga atrodo“, - sakė R. Pečeliūnaitė.

Pasak jos, 2 centai į A. Paulausko sąskaitą atkeliavo iš Olandijos. Tiesa, gali būti, kad paslaptingasis rėmėjas norėjo paremti kitą kampanijos dalyvį, į prezidento postą pretenduoti taip pat panorusį signatarą Rolandą Paulauską.

„Buvo ir prierašas toks. Galbūt norėjo palaikyti R. Paulauską. Nes mokėjimo paskirtyje buvo parašyta „Rolka, pavaryk!“, - prisiminė R. Pečeliūnaitė.

DELFI primena, jog dalies siūlytos piniginės paramos atsisakė ir antrosios kandencijos sieikianti prezidentė Dalia Grybauskaitė. 3,9 tūkst. Lt sumą jai skirti norėjo dienraščio „Respublika“ leidėjas Vitas Tomkus, tačiau ši auka nebuvo priimta.