"Sprendžiant naujus besikeičiančio pasaulio iššūkius, tokius kaip nedarbas, skurdas, visuomenės senėjimas, darbo užmokesčio skirtumai ir šešėlinė ekonomika, turime užtikrinti orų darbą bei socialinę apsaugą, skatinti darbo mobilumą", - renginio dalyviams sakė A. Pabedinskienė.

Kaip rodo pasaulinės tendencijos, skaitmeninė ekonomika, technologiniai ir darbo organizavimo pokyčiai, globalizacija bei senėjanti visuomenė sukels naujus viešosios politikos iššūkius, su kuriais iki šiol dar nebuvo susidurta.

Forume "Darbo ateitis" siekiama atsakyti į klausimus, kokios yra galimos darbo pasaulio skaitmenizacijos pasekmės, kokias galimybes ir iššūkius darbo rinkai tai sukuria, kaip užtikrinti, kad darbuotojai būtų pasiruošę šiems pokyčiams.

EBPO yra unikalus forumas, kuriame valstybės diskutuoja, dalijasi patirtimi ir plėtoja naujas ekonominės bei socialinės politikos gaires, kurios vėliau perkeliamos į praktinį valstybių gyvenimą. EBPO svarstomų klausimų spektras labai platus - nuo makroekonominių iki aplinkosaugos, švietimo, mokslo, technologijų, inovacijų.

Šiuo metu EBPO priklauso 34 valstybės.

Lietuva nuo 2013 m. pradėjo pereinamąjį intensyvaus bendradarbiavimo su EBPO etapą ir 2015 m. birželio 4 d. oficialiai pakviesta pradėti stojimo į EBPO procesą.