„Esu tikras, kad Jūsų veikla aukščiausiame valstybės poste ir toliau padės stiprinti Lietuvos socialinį ir ekonominį stabilumą bei šalies autoritetą tarptautinėje arenoje, toliau vystyti Baltarusijos ir Lietuvos santykius visose dvišalės sąveikos srityse mūsų tautų labui“, - sakoma A.Lukašenkos spaudos tarnybos paskelbtame sveikinime, kurį cituoja portalas interfax.by.

Pasveikino Baltijos šalių vadovai, Vokietijos prezidentas pakvietė vizito

Antrai kadencijai perrinktą prezidentę Dalią Grybauskaitę pirmadienį pasveikino Baltijos šalių ir Vokietijos prezidentai. Kaip BNS informavo prezidentės patarėja Daiva Ulbinaitė, Vokietijos prezidentas D.Grybauskaitę taip pat pakvietė vizito.

Pasak D.Ulbinaitės, Latvijos prezidentas D.Grybauskaitę pasveikino telefonu, o Estijos ambasadorius įteikė šalies vadovo laišką.

Anksčiau pirmadienį pranešta, kad D.Grybauskaitė telefonu kalbėjo su naujai išrinktu Ukrainos prezidentu Petro Porošenka - jiedu pasveikino vienas kitą.

D.Grybauskaitė taip pat sulaukė Europos sąjungos (ES) Tarybos prezidento Herman Van Rompuy ir ES Komisijos prezidento José Manuel Barroso sveikinimų.