Savivaldos rinkimuose konservatoriai Kaune surinko 23 proc. balsų ir nusileido visuomeniniam judėjimui „Vieningas Kaunas“ (29,6 proc.). Po dviejų savaičių spręsis kas sės į mero kėdę – tai bus esminis rodiklis nulemsiantis, kas kitą kadenciją sudarys valdančiąją daugumą.

Dėl mero posto po dviejų savaičių kovos „Vieningo Kauno“ lyderis Visvaldas Matijošaitis ir dabartinis meras Andrius Kupčinskas.

Pirmajame turi V. Matijošaitis surinko beveik 38 proc. balsų ir gerokai aplenkė A. Kupčinską (25,2 proc.).

A. Kupčinskas ir V. Matijošaitis ne kartą vienas kito atžvilgiu išsakė aštrios kritikos. Tonas po rinkimų, bent iš konservatorių pusės, nesikeičia.

Kol kas „Vieningas Kaunas“ į miesto tarybą deleguoja 16 narių, konservatoriai – 13.

“Sveikiname “Vieningą Kauną“ su įspūdingu pasirodymu. Tai galime vertinti kaip protesto balsus. Ne prieš mus, bet prieš mažąsias partijas, kurios tenkino ne miesto, o savo reikmes“, - teigė Marijus Panceris.

Galima teigti, kad mero postas, kartu ir paskutinis tarybos nario mandatas, bus auksinis.

„Tas mandatas labai daug nulems. Mes nelinkę likti opozicijoje. Pažiūrėkite, kas Kaune atlikta nuo 2007 metų. Viskas daugiausiai padaryta mūsų pastangomis (…). Kaip sakoma, po antro kėlinio bus kabinami medaliai. Stengsimės suvienyti jėgas. Mūsų patikimos komandos patirtis yra bene didžiausia. Kad ir kaip susiklostytų antras turas, be mūsų patirties būtų sudėtinga. Negaliu pasakyti, kad su tuo draugausime, o su tuo nedraugausime. Rinkėjai mums pareiškė didžiausią pasitikėjimą per 8 metus. Stengsimės rasti bendrą vardiklį su visais“, - kalbėjo meras Andrius Kupčinskas.

„Vieningas Kaunas“ kalba apie galimybę suvienyti visas penkias į tarybą patekusias partijas bendram darbui. Panašu, kad tai bus sunkiai įgyvendinama.

„Šiauliai dirbo be opozicijos. Tai buvo marga koalicija ir dabar matome rezultatus. Nemanau, kad Kaunui išeitų į naudą būti be opozicijos“, - kalbėjo A. Kupčinskas.