Iš partijos A. Guoga traukiasi nuo gegužės 17 d. Liberalų sąjūdžio valdyba turės paskirti naują laikiną pirmininką, kuris eis pareigas iki birželio 11 d., kai vyks neeilinis suvažiavimas - jame bus renkamas nuolatinis partijos vadovas.

Tiesa, A. Guoga parašė dviprasmišką prašymą: dokumente jis informavo išstojantis iš Liberalų sąjūdžio ir paprašė stabdyti jo narystę partijoje. Tačiau tai skirtingos sąvokos. Savo paskyroje A. Guoga parašė plačiau: kad traukiasi iš partijos ir nemato galimybių dirbti kartu. Europos Parlamento nariu politikas lieka.

„Priėmiau sunkų sprendimą išeiti iš Liberalų sąjūdžio. Jau išsiunčiau prašymą skyriui ir valdybai dėl išstojimo. Neketinu laikytis įsikibęs postų. Jei kolegos nemato galimybių dirbti kartu, nebūsiu kliūtimi jų tolesniam veikimui", - socialiniame tinkle parašė A. Guoga.

„Labai tikėjausi, kad aktyvus bandymas išskaidrinti partiją sulauks palaikymo. Deja, man – politikui naujokui - nėra lengva žaisti šiuos politinius žaidimus. Mano aktyvūs žingsniai galėjo būti daug kam netikėti, gal net šokiruojantys, kai kam gal pasirodė įžeidžiantys. Dėl to apgailestauju, neturėjau tokių intencijų. Tačiau manau, kad šioje kritinėje situacijoje būtina imtis nestandartinių sprendimų. Akivaizdu, kad partijai mano toks požiūris nėra priimtinas, todėl manau, kad šiuo metu geriausias sprendimas tiek Liberalų sąjūdžiui, tiek man asmeniškai yra pasitraukti", - teigiama politiko pareiškime.

A. Guogos prašymas trauktis iš pareigų

„Sprendimas nelengvas ir, tiesą sakant, visi matė, kaip jis gimė tiesioginės konferencijos metu. Labai jaudinausi. Dar prieš prasidedant konferencijai nežinojau, koks tolesnis mano kelias partijoje. Tačiau labai aiškiai suvokiau, kad ketinu pasakyti tiesą taip, kaip aš ją šiandiena matau. Dėkoju Liberalų sąjūdžio visiems nariams už galimybę dirbti kartu. Daugelį Jūsų gerbiu ir gerbsiu. Linkiu priimti tinkamus sprendimus ir atkurti žmonių pasitikėjimą partija ir politine sistema. Tikiu, kad išsprendęs problemas, Liberalų sąjūdis tai gali padaryti. O aš asmeniškai ketinu visa tolesne savo veikla siekti aukščiausių politinės ir visuomeninės veiklos standartų Lietuvoje ir, tikiu, kad tik tokiu būdu galime sukurti klestinčią Lietuvą", - sako A. Guoga.

Šiuo metu Liberalų sąjūdis liko be pirmininko - neturi nei laikino, nei nuolatinio vadovo. Šias pareigas ėjęs pirmasis pirmininko pavaduotojas A. Guoga antradienį pažėrė daugybę politikos pasaulyje neįprastų pareiškimų ir paskelbė pasitraukiantis iš partijos apskritai.

Sužinojęs, kad valdyboje siūloma jį šalinti iš partijos, Europos Parlamente dirbantis politikas antradienį pareiškė ir pats galbūt pasitrauksiantis ir, galiausiai, pasakė ketinantis balsuoti už konservatorius bei galintis dėti galvą už jų lyderį Gabrielių Landsbergį.

Prieš tai A. Guoga siūlė visą partijos elitą patikrinti melo detektoriumi, norėjo pašalinti atsakingąjį sekretorių Raimondą Imbrasą, paskelbė statysiantis bažnyčią ir verslą perduosiantis savo vardo fondui.

Buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis praėjusią savaitę pranešė besitraukiantis iš Liberalų sąjūdžio vadovo pareigų, paliekantis partiją ir atsisakantis Seimo nario mandato.

Taip jis pasielgė dėl to, kad jo pavardė figūruoja ikiteisminiame tyrime dėl kyšininkavimo, papirkimo ir prekybos poveikiu stambiu mastu.

Manoma, kad „MG Baltic“ koncerno atstovai galėjo E. Masiuliui už politinės partijos veikimą koncerno naudai perduoti didelės vertės kyšį. Neoficialiai įvardijama suma - 250 tūkst. eurų.

A. Guogai pasitraukus, dabartiniai Liberalų lyderiai pripažino, kad A. Guogai šiuo metu partijos durys yra užvertos.