„Taip, ji davė sutikimą. Rytoj vyks tarybos posėdis. Taryba nuspręs – patvirtins ar nepatvirtins; kokioje vietoje [bus sąraše]. Sutikimą ji davusi. Taip, ji kandidatuos rinkimuose su „Tvarka ir teisingumu“, – portalui LRT.lt atsakė R. Paksas.

Anot politiko, toks sprendimas neturėtų stebinti: „Amžinatilsį Vytautas Galvonas – ne tik mano artimas draugas, partietis, viceministras, bendražygis... čia tiesiog tęstinumas“, – komentavo R. Paksas.

A. Galvonaitė – politiko V. Galvono, kuris praėjusių metų vasarą žuvo nukritus lėktuvui, sesuo.

Pati A. Galvonaitė portalui nei patvirtino, nei paneigė apie savo dalyvavimą rinkimuose: „Kol kas aš nieko nenusprendžiau ir nebėkime prieš traukinį. Tai – mano reikalas. Ta tema nekalbėsime“, – portalui LRT.lt atsakė A. Galvonaitė.

Kaip teigė R. Paksas, šeštadienį turėtų būti nuspręsta, kokią vietą A. Galvonaitė galėtų gauti sąraše.

Politologas: įžymybės neišgelbėjo nė vienos partijos

Vytauto Didžiojo universiteto profesorius Algis Krupavičius teigia, kad partija „Tvarka ir teisingumas“ elgiasi kaip nemažai kitų Lietuvos partijų – ieško matomų veidų.

„Per pastaruosius pora dešimtmečių įžymybės neišgelbėjo nė vienos partijos, bent jau Lietuvoje. Tikimybė, kad dar vieno žinomo žmogaus pasikvietimas į partijos sąrašą ką nors pakeis, yra nedidelė. Taip, kiekvienai partijai reikia turėti žmonių, kurie visuomenėje yra matomi ir žinomi, vertinami kaip savo sričių profesionalai, turintys kompetencijų savo veiklos srityse, bet to neužtenka“, – LRT.lt komentavo A. Krupavičius.

Jo teigimu, ši partija turi ir kitų svarbių klausimų, pavyzdžiui, apsispręsti, kas bus jų sąrašo lyderis. „Jei R. Paksas nuspręstų sugrįžti iš Europos Parlamento, jų pozicijos rinkimams būtų pakankamai tvirtos. Visais kitais atvejais, galvos skausmo bus labai daug, nes po 2012 m. rezultatai rinkimuose partijai iš esmės tik blogėjo ir dabartinės visuomenės nuomonės apklausos jiems taip pat nėra palankios“, – LRT.lt sakė A. Krupavičius.

Seimo rinkimai šiemet vyks spalio 9 d.