"Turime du kandidatus, tačiau negaliu atsakyti, ar šiandien jau paskelbsime tą, kurį siūlysime į ministrus", - atvykęs į VDU vykstantį posėdį kalbėjo socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius.

Žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad šį kartą į postą bus siūlomas 64 metų Registrų centro direktoriaus patarėjas Jurgis Jurkevičius. Tiesa, kol kas ši informacija nepatvirtinta.

Socialdemokratų svarstomi kandidatai su prezidente Dalia Grybauskaite derinami nebus – jai bus pateiktas atrinktas vienas kandidatas.

Tai bus jau ketvirtas socialdemokratų siūlomas kandidatas į teisingumo ministrus.

Praėjusią savaitę teisingumo ministru buvo paskirtas socialdemokratas J. Pagojus, bet jis pasitraukė paaiškėjus, kad pernai buvo sustabdytas neblaivus prie vairo.

Po pusketvirtos valandos trukusio posėdžio A. Butkevičius ir toliau kandidatų pavardes laikė paslaptyje.

„Svarstomi tik tie kandidatai, kurie turi teisinį išsilavinimą. Jeigu nebūtų keliamas toks reikalavimas, mes daugiau kandidatų surastume. Ir ne bet kas nori eiti dirbti už tokį nedidelį ministro atlyginimą“, - teigė A. Butkevičius.

Taip pat pirmadienio vakarą socdemai aptarė ir kitus klausimus.

„Šiandien buvo renginys, kad skyrių pirmininkai galėjo pasisakyti apie esančią padėtį partijoje ir kodėl buvo pralaimėti rinkimai. Tai buvo tikslas toks, kad nekalbėtų vien partijos vadovai, bet iš apačios skyrių pirmininkai galėtų kalbėti atvirai, teikti pasiūlymus. Po to kalbėjome, kad artimiausiu metu turi būti suorganizuota konferencija. Taip pat patvirtinome, kad partijos pirmininkas bus renkamas visuotinai. Reiškia visi partijos bičiuliai balsuos už kandidatus“, - teigė A. Butkevičius.

Premjeras taip pat neatskleidė, ar kandidatuos į Seimo vicepirmininko postą.

„Pasakysiu trečiadienį“, - kalbėjo A. Butkevičius.

DELFI primena, kad iš pradžių socialdemokratai į teisingumo ministrus teikė eksparlamentaro Dariaus Petrošiaus kandidatūrą, bet šis ją atsiėmė, kada sulaukė priekaištų dėl sąsajų su prieštaringos reputacijos Tauragės verslininku Arūnu Pukeliu, pravarde Švinius.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas „valstiečiams“ neįtiko dėl amžiaus bei „politikavimo“.