Tuo pat metu socialdemokratų lyderis mano, kad parlamentinė teisėsaugos institucijų priežiūra būtina:

„Aš manau, kad ta laikinoji komisija vargu ar sulauks galutinio svarstymo Seime, bet tai buvo signalas ir perspėjimas, kad teisinėje demokratinėje valstybėje pirmiausia turi būti sustiprinta parlamentinė kontrolė. Lietuva yra parlamentinė valstybė, ir parlamentinė kontrolė turi būti vykdoma nuolatos. Po pastaruoju metu vykusių diskusijų su įvairiais teisininkais galiu pasakyti, kad kai kurie jų yra sunerimę dėl tam tikros susidariusios teisinės situacijos Lietuvoje. Faktiškai pabrėžiama, kad kai kada kai kurių teisėsaugos institucijų politizavimas ir vedė prie tokios situacijos, kai Seimas nusprendė sukurti laikinąją tyrimo komisiją“ , - „Žinių radijo“ laidoje sakė premjeras.

Pasak A. Butkevičiaus, tokias funkcijas turėtų atlikti ne laikinoji komisija. Nuolatinę teisėsaugos institucijų priežiūrą turėti vykdyti tam tikri Seimo komitetai ir komisijos:

„Bet noriu pabrėžti, kad tai, kas pastaruoju metu buvo viešinama, tai akivaizdžiai matėsi, jog tai yra padaryta dėl politinių tikslų. Taip galima bet kokį politiką eliminuoti iš politinio lauko, jeigu paskelbsi kažkokias stenogramas, nes niekas į turinį praktiškai nesigilina.

Teisininkai tai vertina kaip atominį ginklą, o atominis ginklas naikiną viską. Aš tikrai manau, kad Lietuvoje to negali būti, turi prokuratūra, STT, VSD dirbti kaip nepriklausomos institucijos, ir aš manau, kad jokių komisijų niekada nebus sudaroma“, - kalbėjo A. Butkevičius.