Lietuvos studentų sąjungos Kalėdinis padėkos vakaras yra tradicinis vienos didžiausių jaunimo organizacijų renginys, kuriame kasmet apdovanojami įsimintiniausi metų įvykiai ir labiausiai nusipelnę žmonės.

"Matydamas tokį šaunų būrį jaunų, energingų, smalsių ir ryžtingų žmonių esu tikras, kad Lietuvos laukia puiki ateitis. Studentų sąjunga yra viena didžiausių jaunimo organizacijų šalyje. Žaviuosi jūsų aktyvumu, labai vertinu jūsų geranoriškumą. Matau, jog mokate ne tik ginti savo interesus, kalbėti, bet ir girdėti. Tikiuosi, jog studentų ir valstybės institucijų bendradarbiavimas duos puikių rezultatų. Esu dėkingas už įvertinimą", - sakė premjeras A. Butkevičius.

"Metų studentų draugo" nominacija Vyriausybės vadovui įteikta pirmą kartą istorijoje. Premjeras studentų įvertintas už glaudų Vyriausybės bendradarbiavimą su Lietuvos studentų sąjunga. Šių metų lapkričio 17-ąją, minint Tarptautinę studentų dieną, ministras pirmininkas A. Butkevičius kartu su Lietuvos studentų sąjungos prezidentu Pauliumi Baltoku pasirašė pirmąjį Lietuvos istorijoje ketinimų protokolą "dėl valstybės paramos studentams skatinti didinimo".

1991 m. įkurta Lietuvos studentų sąjunga šiuo metu atstovauja daugiau nei 120 tūkstančių studentų interesams.