Audronė Pitrėnienė, kaip ministrė, aš manau, turės labai daug darbo ir tikrai laukia didžiulės užduotys jai“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė Premjeras, pridurdamas, kad paskirtoji ministrė jau susipažino su Vyriausybės programa švietimo srityje.

Anot A. Butkevičiaus, viena pagrindinių veiklos sričių švietimo ir mokslo srityje bus 2014-2020 m. finansinės perspektyvos įgyvendinimas – racionalus planavimas ir efektyvus lėšų panaudojimas, siekiant geresnių rezultatų švietimo srityje

Algirdas Butkevičius
„Turime suvokti, kad Lietuvoje jau esame pasistatę penkis mokslo ir verslo slėnius, o kitas etapas 2014-2020 m. etape – tie visi verslo ir mokslo slėniai turi būti užpildyti tam tikru turiniu (...). Tai nepaprastai sudėtingas darbas, nes reikės ir verslą įtikinti, ir mokslą įtikinti, kad jie bendradarbiautų glaudžiau ir paruoštų bendras programas. O nuo tų programų įgyvendinimo, nuo jų parengimo ir priklausys Lietuvos konkurencingumo lygis ir taip pat naujų technologijų, inovacijų įdiegimas“, – „Žinių radijui“ sakė A. Butkevičius.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė dabartinę Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkę A. Pitrėnienę ministre paskyrė trečiadienio popietę. Ministrė savo pareigas pradės eiti po priesaikos Seime. Laikinai švietimo ir mokslo ministro pareigas eina teisingumo ministras Juozas Bernatonis.