Vyriausybės vadovo teigimu, 44 įstatymų projektų paketas ir juo siūlomos socialinės reformos neturėtų būti keičiami, siekiant įsiteikti rinkėjams.

"Tikiuosi, kad (socialinis modelis, - ELTA) tikrai pavasario sesijoje bus priimtas. Jis nebus, kaip jūs sakote, apipešiotas, nes pusfabrikačių Lietuvai nereikia, jeigu norime daryti progresą darbo rinkoje, kalbėti apie mūsų šalies ekonominio konkurencingumo didinimą, pritraukti jaunus žmones į darbo rinką ir leisti uždirbti pagal savo gebėjimus ir kompetencijas", - per metinę spaudos konferenciją Vyriausybėje sakė A. Butkevičius.

Anot Premjero, Vyriausybė įstatymų paketą paruošė laiku, tačiau daug laiko esą sugaišta Trišalėje taryboje ir Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitete.

"Buvo pritarta, kad Socialinės apsaugo ir darbo komitetas jau tų įstatymo projektų nesvarstys ir bus tiesiog pateiktos komiteto išvados, bet vis dėlto komitetas grįžo į darbo pradžią ir pradėjo visus įstatymo projektus svarstyti pastraipsniui", - sakė Vyriausybės vadovas.

ELTA primena, kad pernai gruodį A. Butkevičius teigė, kad Darbo kodekso ir kitų teisės aktų pakeitimų svarstymai Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitete vyksta per lėtai, tačiau darbai turėtų būti baigti iki sausio pabaigos.

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė yra sakiusi, kad, komitetui iki Kalėdų nepateikus išvadų, neeilinė Seimo sesija sausį nebus šaukiama, ir socialinis modelis bus svarstomas 2016 m. eilinėje pavasario sesijoje, kuri prasidės kovo 10 d.