"Negaliu atsakyti į šitą klausimą. Aš vakar ministro paprašiau, kad jis man pateiktų informaciją išsamiau, dėl ko tai reikia daryti, ir kad būtų apsisaugota nuo tam tikrų nepamatuotų sprendimų. Paprašiau, kad būtų įsigilinta ir labai atsakingai pasielgta", - ketvirtadienį sakė jis žurnalistams.

Premjeras taip pat užsiminė apie planuotą FNTT reorganizaciją, kuri, anot jo, nesiejama su tam tikrais žmonėmis.

"Kaip žinote, mes esame numatę jau anksčiau programoje FNTT reorganizaciją ir stabtelėjome dėl to, kad vyksta tokie dalykai, kad nebūtų traktuojama, jog norima padaryti reorganizaciją dėl tam tikrų žmonių. Tikrai to nėra. Kai turėsiu informaciją, tikrai galėsiu plačiau atsakyti į šitą klausimą", - sakė A. Butkevičius.

Vidaus reikalų ministerijos pranešime teigiama, kad papildomas patikrinimas atliekamas dėl K. Jucevičiaus galimybės dirbti su įslaptinta informacija. Kol vyks patikrinimas, K. Jucevičiui dirbti su tokia informacija bus draudžiama, primena ELTA.

"Tas fonas, kuris dabar susiklostė apie tarnybos vadovą, pradėjo kenkti visai tarnybai, yra daug spekuliacijų, interpretacijų. Šio patikrinimo tikslas yra tik vienas - kad man, kaip ministrui, būtų atsakyta į klausimus, ar šitas pareigūnas yra patikimas ir sąžiningas", - yra teigęs S. Skvernelis.

Buvęs vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas anksčiau Generalinei prokuratūrai ir Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) buvo davęs nurodymą patikrinti, ar K. Jucevičiaus atžvilgiu nėra atliekamas ikiteisminis ar kitoks tyrimas.

FNTT vadovas į pareigūnų akiratį pateko po "Lietuvos ryte" pasirodžiusios publikacijos, kurioje teigiama, kad K. Jucevičius iš advokato Juzefo Kozubovskio per trečiuosius asmenis reikalavo kyšio, už šiam iškeltos baudžiamosios bylos nutraukimą, o J. Kozubovskis savo ruožtu rinko kompromituojančią medžiagą apie FNTT vadovą.

Generalinė prokuratūra savo tyrimą nutraukė spalį. Buvo prieita prie išvados, kad K. Jucevičius su kyšiais nėra susijęs, be to, yra nukentėjęs, nes buvo neteisėtai sekamas J. Kozubovskio.