Vyriausybės spaudos tarnybos išplatintame pranešime teigiama, kad viešųjų pirkimų metu agentūrų pasiūlyta mažiausia skrydžio kaina – 44 tūkst. eurų visai 4 delegacijai – yra nepriimtina Premjerui.

„44 tūkst. eurų yra vien tik už bilietus, už tai turėtų sumokėti Vyriausybės kanceliarija. Pragyvenimo išlaidas apmokėtų Olimpinis komitetas, bet iš principo tokia kaina yra nekonkurencinga“, – Eltai sakė E. Butkutė-Lazdauskienė.

Premjero atstovės teigimu, Vyriausybės kanceliarijai pasiūlymus pateikė trys agentūros.

„Su šitomis agentūromis, su kuriomis buvo (sudaryta – ELTA) preliminari sutartis – jau ta sutartis yra pasibaigusi, ir mes tikimės, kad vėliau tokios situacijos nebesikartos, nes yra nauja agentūra, su kuria bus sudaryta sutartis“, – teigė A. Butkutė-Lazdauskienė.

Į Rio de Žaneirą jau išskrido Prezidentė Dalia Grybauskaitė, tačiau, Premjero atstovės teigimu, Vyriausybės ir Prezidentūros kanceliarijos yra pasirašiusios sutartis su skirtingomis agentūromis, todėl suplanuoti bendrą kelionę negalima dėl viešųjų pirkimų procedūrų.

Išplatintame pranešime taip pat teigiama, kad Premjeras stebėti olimpinių žaidynių galėtų vykti kaip privatus asmuo, be palydos ir tuomet bilietus skrydžiui galėtų pirkti viešai prieinamuose skrydžių portaluose ar oro linijų tinklalapiuose be viešųjų pirkimų.

„Bus kitą savaitę Premjeras po atostogų jau Lietuvoje, tuomet spręs, ar yra tokia galimybė“, – Eltai sakė Premjero atstovė.

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė į olimpiadą nevyks.

2016 m. vasaros olimpinės žaidynės vyks Brazilijos mieste Rio de Žaneire. Žaidynės prasidės rugpjūčio 5 d. ir tęsis iki rugpjūčio 21 d. Tai bus pirmosios žaidynės Pietų Amerikoje.