Pasak Algirdo Butkevičiaus, konservatorių siūlymas pensijas grąžinti per metus sukeltų pinigų srautų problemų.

„Galiu pasakyti, kad tas, kas yra numatyta, mes įgyvendinsim. Jie kalba apie fiskalinį deficitą, į fiskalinį deficitą jau buvo įskaičiuota šita suma anksčiau, bet reikia kalbėti apie grynųjų finansų valdymą ir jeigu kalbėti apie tai - čia aš matau tam tikrą problemą. Pirmiausiai, pasiskolinus valstybės bendra skola padidės ir truputį padidės valstybės skolos aptarnavimo išlaidos. Tai reiškia, kad mes vėl kuriam pinigų portfelį, kurį kažkada turės padengti būsimieji dirbantieji“, - pirmadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Pasak jo, pensijos per vienerius metus nebus grąžintos.

„Tai tikrai šito nedarysim, žinant, kad 2015 metai gali būti gana įtempti dėl geopolitinės padėties“, - tikino premjeras.

Konservatoriai siūlo sumažintas pensijas grąžinti 2015 metais, o ne dalimis per 2015 ir 2016 metus, nors sprendimas jas išmokėti per dvejus metus priimtas jau anksčiau.

Per krizę sumažintos pensijos pradėtos kompensuoti ketvirtąjį šių metų ketvirtį ir toliau bus išmokamos per dvejus metus. Numatoma, kad tam reikės maždaug 450 mln. litų: šiemet - apie 90 mln. litų, o 2015 ir 2016 metais - po 180 mln. litų.

2010-2011 metais buvo sumažintos visos 650 litų viršijusios pensijos.