Interviu LRT radijui Ministras Pirmininkas sakė, kad dėl pensijų indeksavimo diskutuota dvejus metus.

„Dabar indeksavimui, kuris yra numatytas įgyvendinti nuo 2017 metų, buvo pritarta pirmiausia Vyriausybėje ir, kaip žinote, dabar jis yra svarstomas Seime. Mes esame numatę, kad tas indeksavimas vyks atsižvelgiant į mūsų ekonominę situaciją, darbo užmokesčio augimą. Tam yra numatyta tam tikra skaičiavimo formulė, ir džiaugiuosi, kad kiekvienais metais pensija didės pagal objektyvius kriterijus“, – teigė A. Butkevičius.

Komentuodamas tai, kodėl Lietuvoje pensijos išlieka mažiausios, lyginant su kitomis kaimyninėmis valstybėmis, premjeras siūlė įvertinti, kad nė viena šalis per ekonominį sunkmetį nesumažino pensijų, ką padarė Lietuva, ir pabrėžė, kad tikslas yra jas pasivyti.

ELTA primena, kad Seimo Socialinių reikalų komitetas artimiausiu metu svarstys vyriausybės parengtą „Sodros“ sistemos pertvarkos modelį, kuriame numatytas pensijų indeksavimas. Pensijų didinimą susieti su ekonomikos augimu ragina ir Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Ji mano, kad pensijos Lietuvoje turėtų pasivyti kaimynų rodiklius.

Vyriausybė nuo šių metų sausio vidutinę senatvės pensiją padidino keletu eurų.

Lietuvoje senatvės pensijos šiuo metu yra vienos mažiausių Vidurio ir Rytų Europoje.