„Naujiena tokia, kad šiandien rytą su kandidatu į švietimo ir mokslo ministru buvau susitikęs, ir jisai mane informavo, kad vis dėlto atsisako kandidatuoti į šitas pareigas, ir argumentai buvo išsakyti, kad tikrai susipažino dar praėjusią savaitę, kokie laukia didžiuliai darbai Švietimo ir mokslo ministerijoje ir laikotarpis yra labai trumpas, ir mano, kad būtų netikslinga šiuo metu eiti šitas pareigas“, – Vyriausybėje po pasitarimo žurnalistams sakė A. Butkevičius.

Perklausus, ar kalbama apie E. Vaitekūną, A. Butkevičius patvirtino, kad į ministrus siūlytas jis. „Tai, aišku, jokia jau paslaptis, kad viešai apie tai kalbama. Taip“, – teigė Premjeras.

A. Butkevičius informavo, kad į švietimo ir mokslo ministrus yra pateikta kita kandidatūra, ir patikrinimas dėl jos skaidrumo pavestas atlikti Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT).

„Kai bus atliktas patikrinimas, teiksiu Respublikos Prezidentei“, – kalbėjo A. Butkevičius ir pridūrė, kad teikimas bus „artimiausiu metu“.

Pirmiausia, A. Butkevičius siūlė sulaukti STT atsakymo. Premjeras taip pat informavo, kad dėl E. Vaitekūno buvo gauta pažyma iš STT. Ministras Pirmininkas dėl antrosios kandidatūros, pirmiausia, teigė lauksiąs atsakymo iš STT, o paskui susitiksiąs ir kalbėsiąs su kandidatu. A. Butkevičius patvirtino, kad naujasis pretendentas vadovauti Švietimo ir mokslo ministerijai yra Darbo partijos narys.