Realiausia sankcija Rusijai

„Vertinu teigiamai, manau, kad tai viena realesnių sankcijų, kurios yra pritaikytos Rusijai. (...) Šitas Prancūzijos sprendimas yra vertintinas teigiamai, nes jis yra susietas su, sakykime, karine pagalba. Manau, kad šitas sprendimas turėjo būti priimtas jau daug anksčiau“, - ketvirtadienį interviu „Žinių radijui“ sakė Premjeras.

Kaip jau skelbta, trečiadienį Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as išreiškė abejones dėl susitarimo perduoti du karo laivus Rusijai. Eliziejaus rūmų paskelbtame pranešime rašoma, kad dėl vykstančių neramumų Ukrainos rytuose pirmasis „Mistral“ karo laivas į Rusiją gali būti nepristatytas. Prieš tai Prancūzija nemažai kritikos sulaukė iš Londono ir Vašingtono.

2011-aisiais Prancūzija sutiko už 1,2 mlrd. eurų pastatyti Rusijai du „Mistral“ klasės lėktuvnešius. Sutartyje buvo numatyta, kad pirmasis karo laivas bus pristatytas 2014-ųjų spalį ar lapkritį, o kitas - 2015-aisiais.

Manoma, kad „Mistral“ laivai turėjo papildyti Rusijos Ramiojo vandenyno flotilę.

Nepatiko paskutinis A. Merkel pareiškimas

Tuo tarpu Vokietijos kanclerei Angelai Merkel A. Butkevičius pažėrė kritikos. Vyriausybės vadovas teigia esąs nustebintas paskutinių Vokietijos pareiškimų.

„Mes, kai kurie politikai, diskutavome čia, savo aplinkoje, - kai kurie pareiškimai padaryti per anksti, jie skiriasi nuo pareiškimų, padarytų pastaruoju metu. Tikrai nenorėčiau vertinti Vokietijos kanclerės elgesio ar padarytų pareiškimų, bet galiu pasakyti, kad tokie pareiškimai neprisideda prie greitesnio problemų sprendimo“, - ketvirtadienio rytą „Žinių radijo“ laidoje kalbėjo A. Butkevičius.

Ministro Pirmininko nuomone, visų Europos Sąjungos (ES) šalių lyderiai turėtų kalbėti vieningai, o ne daryti pareiškimus, kurie „kai kada būna visiškai nesuprantami“.

ELTA primena, kad Vokietijos kanclerė Angela Merkel trečiadienį pranešė, kad Velse vyksiančiame viršūnių susitikime NATO garantuos Baltijos šalių suverenitetą, tačiau nekeis sutarčių su Rusija.