Pasak Vyriausybės vadovo, šiuo metu esantis valdžių pasidalijimas Lietuvoje yra subalansuotas.

„Manau, kad valdžios funkcijų perdalijimo klausimas keliamas jau ne pirmą kartą, tačiau aš manau, kad šiuo metu tos funkcijos padalytos taip, kad nė vienose rankose nebūtų sutelkta visiška valdžia ir tai nėra blogai“, - ketvirtadienį interviu „Žinių radijui“ teigė premjeras.

Ministras Pirmininkas kiekvienai valdžios institucijai paragino savo funkcijas atlikti efektyviai ir kokybiškai, susitvarkyti su kylančiais iššūkiais pagal savo įgaliojimus.

„Ir tada tikrai (...) nekils jokių norų ir pageidavimų kažkaip tas funkcijas perskirstyti. Manau, kad jau šitos sistemos, kurios Lietuvoje yra nusistovėjusios tarp valdžių, valdžių padalinamumo, yra tikrai normalios, belieka jas laiku įgyvendinti ir pateikti visuomenei tai, kas yra padaryta“, - kalbėjo Ministras Pirmininkas.

Kaip jau buvo skelbta, sudėtinga pastarojo meto geopolitinė situacija, taip pat po penkerių metų vyksianti prezidentų kaita politikams kelia minčių diskutuoti apie galimybę perskirstyti dabartines aukščiausių šalies institucijų funkcijas. Pasak R. Juknevičienės, prezidentui numatyta skirti per didelį skaičių pareigūnų, šį skyrimą būtų galima patikėti Seimui, Vyriausybei. R. Juknevičienė turi pastabų ir dėl Valstybės saugumo departamento kontrolės. Anot jos, žvalgybos institucija turėtų būti pavaldi kuriai nors iš ministerijų, turėtų būtų išryškintas santykis su Vyriausybe.

Prezidento galių siaurinimui nepritarimą išreiškė ir „darbietė“ Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė.