Anot premjero, visi ikiteisminiame tyrime nagrinėti kaltinimai buvo atmesti, o ikiteisminis tyrimas nutrauktas, todėl R. Malinauskui partija neketina reikšti priekaištų.

„Visi tie kaltinimai, kurie buvo viešai deklaruojami ir skleidžiami, paneigti. Gavome informaciją, kad ikiteisminis tyrimas nutrauktas. Jis [R. Malinauskas – LRT.lt] taip pat mūsų partijos valdybos posėdyje ir prezidiumo posėdyje paaiškino, dėl ko jam daromas toks spaudimas ir kodėl jis kritikuojamas. Mes kol kas nematome jokio teisinio pagrindo, dėl ko galėtume jam reikšti priekaištus“, – tvirtina A. Butkevičius.

Griežtesnių veiksmų buvo imtasi dėl aplinkos ministro Kęstučio Trečioko. Pirmadienį LRT TELEVIZIJOS laidoje „Dėmesio centre“ ministras pirmininkas teigė, kad K. Trečiokui teks atsisveikinti su postu, jei paaiškės, kad dėl kurorto apsaugos zonos naikinančio valstybės nutarimo priėmimo aplinkybių jis melavo Seimo Antikorupcijos komisijai. Pats ministras anksčiau sakė nematantis pagrindo atsistatydinti.

„Šis klausimas pirmadienį vėl buvo pradėtas naujai svarstyti po vienos televizijos laidos, kai buvo akcentuojama, kad ministras ir Druskininkų meras melavo. Kadangi tokia informacija paskleista viešai, paprašiau tiek mūsų Teisės departamento atsakingų pareigūnų, [...] tiek kai kurių mūsų patarėjų, kad būtų dar kartą peržiūrėtas šis klausimas, įvykių eiga nuo projekto rengimo nutarimo, nuo jo [K. Trečioko – LRT.lt] pokalbių su R. Malinausku ir visais kitais politikais, kurie buvo minimi, paviešinus stenogramas. [...] Iki trečiadienio darbo dienos pabaigos man turi būti pateikta informacija, ar tikrai tuose pokalbiuose aplinkos ministras kalbėjo kitaip“, – teigia A. Butkevičius.