Komentuodamas ganėtinai prastą valdančiųjų pasirodymą Seimo rinkimuose, socialdemokratų lyderis neslėpė, kad tikėjosi didesnio gyventojų palaikymo.

„Kai kas sako, kad naujasis Darbo kodeksas yra socialdemokratų šūvis sau į koją, bet aš galiu pasakyti, kad geriau šūvis sau į koją, nei šūvis Lietuvai į smilkinį.“, – spaudos konferencijoje sakė socialdemokratų lyderis.

A. Butkevičius dėstė, kad į priekį veda, ne vienadieniai populistiniai sprendimai, o reikalingos struktūrinės permainos.

„Apie Darbo kodeksą buvo daugiau neigiamos informacijos skleidžiama, bet kaip ministras pirmininkas noriu pabrėžti, kad Vyriausybės prioritetas yra stiprinti konkurencingumą, spręsti iškilusias problemas“, – kalbėjo premjeras ir pabrėžė, kad niekas negali paneigti, jog jo Vyriausybė dirbo sudėtingomis sąlygomis.

Jis naujojo Darbo kodekso priėmimą taip pat pavadino drąsiu ir istoriniu žingsniu.

Pakenkė skandalai

A. Butkevičius svarstė, kad rinkimų rezultatams įtakos taip pat galėjo turėti jo partiją supurtę politiniai skandalai.

„Mūsų partijos prestižui neabejotinai pakenkė prieš pat rinkimus išpūsti skandalai, apie kuriuos šiuo metu nenorėčiau kalbėti, nes laukia antras turas. Tik noriu pabrėžti, kad žmones tikriausiai nelabai domina visų tų istorijų pabaiga. Daug svarbiau, kas buvo pasakyta iš pat pradžių“, – sakė jis.

Kalbėdamas apie galimą savo įpėdinį už partijos vairo, A. Butkevičius sakė, kad: „Partijos suvažiavimas bus kitais metais, bet šį kartą gali būti ir anksčiau“.

„Laikas parodys“

Paklaustas, ar rinkimų baigčiai įtakos turėjo pašliję jo santykiai su prezidente Dalia Grybauskaite, A. Butekvičius atsakė teigiamai.

„Tikriausiai turėjo, bet aš manau, kad tai nebuvo didelė įtaka, nes pagal savo asmeninius reitingus, jie mano atžvilgiu yra aukšti ir, manau, kad laikas parodys, kas buvo tiesa, o kur melas“, – sakė premjeras.

Jis teigė, kad nejaučia padaręs klaidų valstybės valdyme.

„Nejaučiu, kad būčiau padaręs klaidas mūsų valstybės valdyme. Tik galiu pasakyti, kad nuo pat pirmos dienos iš kai kurių svarbių valstybės institucijų... Ši Vyriausybė buvo formuojama jai sudarant didžiulius slenksčius, kliūtis ir praktiškai mes taip dirbome ketverius metus“, – teigė A. Butkevičius.

Spaudos konferencijoje kartu dalyvavęs socialdemokratų rinkimų štabo vadovas Algirdas Sysas pasveikino pirmojo rinkimų turo nugalėtojus: valstiečius žaliuosius ir konservatorius.

Iki 10 val. pirmadienį Lietuvos socialdemokratų partija buvo surinkusi 14,44 proc. rinkėjų balsų ir turėjo 13 mandatų parlamente.

Vienmandatėse apygardose į antrąjį rinkimų turą buvo patekęs 21 socdemas.

2012–2016 metų Seime socialdemokratų frakcija turi 40 narių.