A.Butkevičius, ketvirtadienį atsakydamas į opozicinių konservatorių raštus pateiktu klausimus, tvirtino negalįs pasakyti, už kokią kainą E.Vaitasius įsigijo 50 proc. įmonės „Ministerium“ akcijų, kurias anksčiau valdė buvusios visuomeninės konsultantės Dalios Kutraitės-Giedraitienės sūnus Simonas Giedraitis. Premjeras priminė, kad ši informacija liečia ne tik jo žentą, bet ir kitą neviešą asmenį.

„Į šį klausimą gali atsakyti tik įmonė „Ministerium“, nes sandoris yra įmonės ir fizinio asmens komercinė paslaptis. Neturiu teisės kalbėti apie privačios kompanijos akcijų vertę ar kitus susitarimus, nes tik vienas asmuo yra mano dukters vyras, o kitas - pašalinis asmuo“, -tvirtino A.Butkevičius.

Vyriausybės vadovas tepasakė, kad už akcijas atsiskaityta bankiniu pavedimu. Jis taip pat pareiškė, kad žiniasklaidos informacija, jog E.Vaitasiui perkant akcijas įmonė turėjo apie 500 tūkst. litų nepaskirstyto pelno, yra netiesa.

A.Butkevičius tvirtino neturįs informacijos, ar jo vadovaujamos Socialdemokratų partijos nariai dalyvavo vertinant konkursus, kuriuose dalyvavo bendrovė „Ministerium“.

„Kiekvienas žmogus, net ir premjero žentas turi teisę pirkti akcijas ir užsiimti veikla“, - kalbėjo A.Butkevičius.

Kadangi anksčiau A.Butkevičius minėjo, jog gins savo reputaciją ir viešai paskelbtą informaciją apie jo žento verslą jau vertina dvi advokatų kontoros, opozicijos atstovai prašė jas įvardyti. Tačiau Vyriausybės vadovas ketvirtadienį to nepadarė, teigdamas, kad advokatus jis samdo kaip privatus asmuo ir jiems mokės iš asmeninių lėšų.

Naujienų portalas 15min.lt pranešė, kad įmonę „Ministerium“ lydi sėkmė valstybiniuose konkursuose. Laimėtoju bendrovė tapdavo pagal ekonominio naudingumo, o ne mažiausios kainos kriterijų. Preliminariu Konkurencijos tarybos ekspertų vertinimu, „Ministerium“, „Nebūk briedis“ ir VšĮ „TV Europa“ galėjo sudaryti draudžiamą susitarimą, dalyvaudamos Kelių ir transporto tyrimo instituto organizuotame viešajame pirkime programinės įrangos sukūrimo darbams pirkti.

Nei premjeras, nei D.Kutraitė-Giedraitienė iki publikacijos žiniasklaidoje ryšių su šia įmone ar jos akcininkais nebuvo deklaravę.

D.Kutraitė-Giedraitienė, kuri yra vadovavusi šios įmonės valdybai, po publikacijos pasitraukė iš visuomeninės premjero patarėjos pareigų.

Pasirodžius publikacijai Vyriausybės spaudos tarnybos išplatintame A.Butkevičius pareiškė ją vertinantis kaip „purvinos rinkiminės kampanijos“ dalį ir sakė neatmetantis galimybės kreiptis į teismą dėl jo, kaip Vyriausybės vadovo, reputacijos menkinimo viešojoje erdvėje.