Prie Nežinomo kareivio kapo padėjęs gėlių, vėliau A. Butkevičius susitiko su premjeru Arsenijumi Jaceniuku ir ragino Ukrainą kovoti su korupcija, reformuoti teismų, valstybės tarnybos, energetikos sektoriaus darbą, gerinti verslo aplinką, stabilizuojant šalies ekonomiką.

„Ir Lietuva, noriu aiškiai pabrėžti, rėmė ir tvirtai remia Ukrainos ir jos vyriausybės pasiryžimą eiti demokratijos, reformų ir teisės vienybės keliu. Lietuva smerkia Rusijos įvykdytus tarptautinės teisės pažeidimus Ukrainoje ir Lietuva niekada nepripažins neteisėtos Krymo aneksijos“, – teigė Lietuvos Ministras Pirmininkas.

Verslo forume Ukrainoje dalyvaujančių Lietuvos pramonininkų teigimu, pastaruoju metu Lietuvos ir Ukrainos prekyba mažėja, vien šiemet ji sumenko penktadaliu. Ukrainoje dirbantys Lietuvos verslininkai sako, kad korupcija yra didžiausia problema, po karo Rytų Ukrainoje. Jie pripažįsta, kad situacija šalyje sudėtinga, tačiau esą investicijos galėtų atsipirkti ateityje. Juolab, kad Ukrainos premjeras patikino, kad, nepaisant Rusijos spaudimo, laisvosios prekybos sutartis su Europos sąjunga įsigalios kitąmet.

„Rusija jau yra paskelbusi, kad nuo sausio pirmosios įsigalios naujasis prekybos draudimas. Aš dabar Rusijai noriu pasakyti, kad asociacijos sutartis su Europos sąjunga įsigalios. Mes savo ruožtu sakome, kad tie draudimai bus ne prekėms, o Rusijos piliečiams. Jūs, būdami ES nariai, suprantate, kaip svarbu ieškotis kitų rinkų. Mums ES rinka yra labai svarbi. Todėl tikimės jūsų pagalbos derantis dėl mažesnių kvotų mūsų prekėms į Europos rinką“, – apie susidariusią situaciją kalbėjo Ukrainos premjeras.